Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabaklı pay

Kabakları kabuklu olarak, havuçlarıysa kabuğunu soyup buharda 15'er dakika pişirin ve dilim halinde kesin. Patatesi; sarmısak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek yağda kavurun.
Kıyılmış maydanozun yarısını katıp ocaktan alın. Bir tepsiyi yağlayıp patatesi yerleştirin. Un, yumurta, süt, muskat, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine gezdirin. Kabak ve havucu üzerine yerleştirip 210 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
2'şer adet kabak, havuç ve patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber Sos için:
3 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1/2 litre süt
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber
Pul biber

Dereotlu kolay ekmek
Yoğurt, yumurta, zeytinyağını kabın içinde karıştırın. Bu karışımı un, kabartma tozu ve tuzla karıştırıp yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Limon suyunu karbonatın üstüne sıkıp dereotu ve beyaz peynirle birlikte hamura ekleyin. Unlanmış tezgahta açın.
Çay bardağı ağzıyla kesip yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
50 gr. beyaz peynir rendesi
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İnce yufkada elma tatlısı
Baklava yufkalarını altışarlı iki gruba ayırın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Sonra yufkaları dört eşit parçaya kesin. Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Toz şekerle yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalara elmalı harcı paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında rengi kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA