Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kolay domates çorbası
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 paket domates püresi
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2-3 dilim ekmek
Unu, margarinle birlikte kavurun. Kavurma işlemi devam ederken üzerine domates püresiyle karıştırılmış normal suyu ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Ekmekleri küp küp doğrayıp kızartın, çorbanın üzerine koyarak servis yapın.

Çilekli turta
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya Üzeri için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
300 gr. çilek
Marmelat
Margarine azar azar toz şeker ve tek tek çırpılmış yumurta ekleyin. Ardından yoğurt, un ve vanilya katıp karıştırın. Akışkan kıvamlı karışımı, yağlanmış turta kalıplarına dökün. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için, krem şantiyi sütle çırpın. İçine labne peynir ekleyip tekrar çırpın. Turtaların üzerine bu karışımı bölüştürüp çilek koyun. Az sulandırılmış marmeladı fırçayla sürün.

Zeytinli püre
2 adet patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytin
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip ocakta beş dakika çevirin. Ocaktan alıp ikiye bölünmüş zeytin, kıyılmış fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA