Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Mantarlı biber dolması
3 adet dolmalık biber
100 gr. kıyma
10 adet mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı nane
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Mantarları nemli bezle silin ve çok küçük doğrayın. Kıyma, mantar, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları yoğurun. Bu harcı biberlerin içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak suyu ilave edip yumuşayana dek pişirin. Ocaktan almaya yakın, limon suyuyla karıştırılıp dövülmüş sarımsak ve doğranmış naneyi ilave edin.

Makarna cipsleri
250 gr. kelebek makarna
1/2 su bardağı mısır unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirerek süzün. Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Mısır unu, tuz, karabiber ve pul biberi iyice harmanlayın. Makarnayı bu karışıma bulayarak kızgın yağda yaklaşık iki dakika, makarnalar altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Sos için verilen malzemeleri karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip sosla birlikte ılık olarak servis yapın.

Hurmalı tel kadayıf
1/2 kg. tel kadayıf
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
10 adet hurma
Şerbeti için:
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Kadayıfı avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir-iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. 200 derece fırında pişirip üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA