Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hindi fümeli tavuk

Yumuşak tereyağı, ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsağı tavuk butlarının üzerine ve deri altlarına sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarın ve mutfak ipiyle bağlayın, 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimlenmiş patates ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi fırın tepsisine koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharat serpin. 200 derece fırında pişirip tavukla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
6 adet tavuk budu
12 dilim hindi füme
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
Karabiber
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Sebze garnitürü için:
250 gr. brokoli
3 adet patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber


***

Dereotu çorbası

Sıvı yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip hafifçe kavurun. Tavuk suyunu ve sütü azar azar ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince kıyıp çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirip limon suyunu katın.

MALZEMELER
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı un
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı süt
2 demet dereotu
Karabiber
1/2 limonun suyu
Tuz


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA