Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çağlalı yahni

Eti tencereye alın ve suyunu salıp çekene dek pişirin. Piyazlık doğranmış soğan ve tereyağını ekleyip soteleyin. İkiye bölünüp çekirdek yatakları çıkarılmış çağla ve nohut ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 30-35 dakika pişirin. İkiye bölünmüş domates, adaçayı ve kıyılmış dereotu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.

MALZEMELER
500 gr. çağla
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 adet kiraz domates
2 yaprak adaçayı
1/2 demet dereotu
Tuz

***

Fırında erişte

Erişteyi haşlayıp süzün. Kıyılmış soğanı margarinde kavurun. Üzerine unu ilave edip iki dakika kavurun. Yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın. Erişteyi sütlü karışım, kaşar peynirinin yarısı, tuz ve hardalla karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Üzerine peynir koyup kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA