Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Meyveli waffle
4 adet yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
2 çay bardağı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
4 adet şeftali
1/2 kg. çilek
10-12 kayısı
2'şer adet muz ve elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Yumurtaları çırpın, nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Hazırladığınız hamurdan birer kepçe alıp waffle'ları pişirin. Meyveleri doğrayın, toz şeker, tarçın ve vanilya ekleyerek, meyveler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Waffle'ları servis tabağına alın ve üzerlerine meyveli karışımdan koyup servis yapın.

Kırmızı biberli tavuk sarma
1 kg. kırmızı biber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 su bardağı
Tuz rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve tuzlu suda haşlayın. Tereyağı, sarmısak, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Biberlerin kabuklarını çıkarın. Yarısını tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavuklara sürün. Üzerine kaşarı ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Fırın tepsisine yerleştirip alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecede 40 dakika pişirin. Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

Makarna böreği
1/2 paket kalem makarna
Yeteri kadar su
200 gr. ufalanmış beyaz peynir
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine peynir, bir çorba kaşığı tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Yufkayı, kenarları tepsiden taşacak şekilde döşeyin. İçine makarnalı karışımı boşaltın. Yumurta ve sütü çırpıp makarnanın üzerine gezdirin. Sarkan yufkayla harcın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA