Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kayısılı tavuk
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
5 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet soğan
Tarçın
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Pirinçleri tereyağında kavurun, su ve tuz ekleyerek pişirin. Tavuk etlerini zeytinyağında kavurun. Fıstık, kayısı ve üzümü ekleyip 10 dakika pişirin. Baharatları ekleyip ocaktan alın, pilavla birlikte servis yapın.

Havuçlu ıhlamurlu kek
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet havuç
1 çay bardağı parça çikolata
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ıhlamur çayı
Yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce; içine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Havuçları rendeleyip ilave edin. Ilık ıhlamuru da ekleyin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın, üzerine çikolata dökün. 170 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA