Pırasanın sadece beyaz kısmını ikişer parmak kalınlığında doğrayın. İki su bardağı suda haşlayın, suyunu süzün. Yumurtaları çırpın. İçine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
1 kg. pırasa
2 su bardağı su
3 adet yumurta
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzümlü peksimet
Zeytinyağı, üzüm ve toz şekeri, üzerine yarım su bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ilınınca içine yoğurt, irmik, un ve tarçını ilave edip karıştırın. Boza kıvamından biraz daha koyu olan bu karışımı tepsiye dökün, dilimler halinde kesin. 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tarçın
Aldığı kadar un