Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli kuru bamya

MALZEMELE
1 su bardağı kuru bamya
250 gr. kuşbaşı et
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz

Bamyaları ipleri ile birlikte bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin, küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Beş dakika sote edip et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ipinden sıyırıp tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 30 dakika pişirin.


***

Pancarlı salata
MALZEMELER
1/2 kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt

Yuvarlak bir kalıba naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyerek, naylonun içine koyun. Haşlanmış patatesleri ezerek, mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp pancarın üzerine dökün. Havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına çevirip, naylonu çekin.


***

Dereotlu kaymaklı çörek
MALZEMELER
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt
Üzerine:
3 çorba kaşığı mısır unu

Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve un ekleyip yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve dereotu ekleyip hamur yapın. Hamurdan parçalar kopartın. Mısır unu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA