Karnabaharlı köfte
300 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
7-8 çiçek karnabahar
5 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı su
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, karnabahar, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına önce sosu yayın, üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Kolay kruvasan
1 adet ekmek hamuru
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
Ekmek hamurunu, oda sıcaklığındaki tereyağıyla yoğurun, üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru, unlanmış tezgahta açıp üçgen şeklinde dilimlere kesin. Geniş kısmına rendelenmiş kaşar peyniri koyup sarın. Üzerine sütle çırpılmış yumurtayı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.