Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Andropoza da mı girmeyecek?

Burcu Esmersoy, 'Çocuklar Duymasın' kadrosuna dahil olunca 'Burcu, Haluk'u baştan çıkarsın' başlıklı bir yazı yazmıştım... Bu yazı, Twitter'da dizinin hayranları arasında bayağı tartışıldı. Birol Güven ile de karşılıklı tweet'leştik.
Güven'in Milliyet'te hep konuşulan işlere imza atan Pelin Çini'ye verdiği röportaj da bu tartışmanın devamı aslında.
Güven özetle "Biz Türkiye'nin Disney'yiyiz. Bizde şiddet, cinsellik gibi temalar olmaz... Kendimizi reyting yarışına sokmuyoruz. 'Meltem', 'Haluk'u aldatsa reyting artar ama yapmam" diyor.
Aslında ben de bu dizinin Türk aile yapısını derinden etkilediğini düşünüyorum. Hatta vakti zamanında bu tavrı takdir eden bir yazı da kaleme almıştım.

REYTİNGSİZ OLMAZ!
atv'nin; rakiplerine göre aile kurumuna daha saygılı olduğu, aile yapısını dejenere edecek konular ve şiddet görüntülerine taviz vermediği de bir gerçek!
Daha da anlamlısı bu tavrını reyting kaybetme pahasına koruyor. Lakin bu tavır, bazen yapımcılar tarafından amacından çıkarılıp çok abartılıyor gibime geliyor.
Bu duruma en güzel örnek de bence Güven'in 'Kendimizi reyting yarışına sokmuyoruz' demesi. Sonuçta atv, TRT değil.
Ayrıca TRT bile artık reyting mücadelesi veriyor.
Benim 'Burcu, Haluk'u baştan çıkarsın!' önerim sembolikti, Güven'i daha atak oynamaya davetti aslında!
'Çocuklar Duymasın' için hep "Gerçekçi, halkın nabzını tutan bir dizi" diyoruz değil mi? Peki, halk ne durumda? Aldatma ve boşanmalar ışık hızıyla artmıyor mu? Taş fırın erkeği 'Haluk'lar hızla azalmıyor mu? 'Haluk' bir aile babası olarak ne kadar gerçekçi duruyor acaba?
Tabii ki bir aile dizisinde "Burcu ile Haluk arasında müstehcenlik olsun" diyecek kadar çıldırmadım. Ama Güven'in tavrı da 'Haluk'u aziz konumuna sokuyor!
Elbette Haluk aldatmasın ama en azından birileri onu baştan çıkartmaya çalışsın, yıllar sonra ikilem yaşasın.
Andropoza girsin mesela!
'Haluk' baştan çıkar gibi olur, ilgi duyar ama üç ay sonra tekrar özüne döner ya da! Nasıl olsa senaryoda her şeyi yapmak mümkün!
Yani duyarlı bir aile dizisi yaparken reytingi da artırmak mümkün!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA