Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ve İzmir'deyiz

İzmir, Demokrat Parti'nin kalesiydi. Ama AK Parti ile bir türlü yıldızı barışmadı. Kordon'daki Gündoğdu Meydanı, ne boş, ne de tıka basa doluydu. "Orta karar" diyebileceğimiz bir kalabalık. Çevre ilçelerde Tayyip Erdoğan'a destek var ama merkez, hâlâ direniyor. Meydana doğru giderken otobüste AK Parti'nin İzmir milletvekilleriyle sohbet ediyoruz. Demokrat Parti'nin kalelerinden biri de Ödemiş'ti. Orada bulunan bir binadan lâf açıldı. 1950'de, her bir kazadan getirilen taşlarla yapılmış Ödemiş Demokrat Parti ilçe merkezi. Taşların üzerinde de, ilçelerin ismi kazılı.
Ege, 1950'de, Demokrat Parti ile değişimin başını çekmişti. Ödemiş'teki bu bina da, o günlerden kalan anlamlı bir hatıra. Bugün ise, "statükocu" CHP'ye karşı "değişimi" temsil ettiğini söyleyen AK Parti aynı ilgiyi göremiyor. Kan uyuşmazlığı devam ediyor. Balıkesir için "AK Parti banko" demiştim. İzmir için tam tersini söyleyeceğim. İzmir'de, görünüşe göre, "CHP banko".

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA