Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Aytaç Durak hesap verecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Belediye Meclis üyelerini partisinden istifaya davet etti. "Benim hırsızım iyidir" anlayışından uzak bu davranış için Bahçeli'yi tebrik ediyoruz.
Hemen bir hatırlatma yapalım: 29 Mart 2009 mahalli seçimleri öncesinde Aytaç Durak'ın adının karıştığı yolsuzluklar biliniyordu. Buna rağmen, MHP Durak'ı aday gösterdi.
Bakın o tarihte neler yazmışım: "Durak ile ilgili birçok söylenti mevcut. Adana'nın Kuzey bölgesinde 1 milyon 300 bin metrekare araziye sahip olduğu, her nasılsa (!) yol ve kavşakların hep onun arazisinin yanı başından geçtiği, Adana'nın merkezinde, otel ya da market inşa etmek isteyenlere (IKEA, Hamdi Akın ve İş Bankası örnekleri veriliyor) çeşitli zorluklar çıkararak, yatırımları, arsalarının bulunduğu Kuzey bölgesine kaydırmaya çalıştığı, Süleyman Demirel Bulvarı'na bitişik arazisini, imar değişikliğiyle, konut alanından ticari alana dönüştürdüğü anlatılıyor. Bir de, Aytaç Durak'ın, Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan "kınama" almasına yol açan uygulaması var. Seyhan Nehri'ne bakan 53 dönümlük bir arazi söz konusu. Hazine'den Belediye'ye devrediliyor; Belediye'den Durak'ın yakınlarının kurduğu bir kooperatife; arkasından da Durak'ın baldızına ve nihayet eşine... Devir işlemi tamamlanınca imar müsaadesi çıkıyor." (9 Mart 2009-Sabah)

***

Bütün bu söylentilere rağmen, o tarihte Bahçeli, Durak'ı ve arkadaşlarını partiye davet etmişti. Ama gene de, zararın neresinden dönerseniz kâr sayılır. Adana Belediye Meclisi'nde skandal patlak verince, Bahçeli'nin tavır koyması, yolsuzluk yapanlarla yolunu ayırması, geç olsa bile gene de takdire şayandır. Fakat CHP'lilerden ses çıkmıyor. Adana Belediye Meclisi'ndeki tartışmada, benzin istasyonu için 260 bin doların CHP'li üç üyeye dağıtılacağı belirtiliyordu. Acaba Baykal, bu üyelerden istifalarını isteyecek mi?
Mahalli seçimlerde, Adana'da hile yapıldığına dair çok fazla söylenti mevcuttu. Şimdi bu tartışma vesilesiyle, Aytaç Durak ile arası açılan MHP'li Belediye Meclis üyesi Mustafa Tuncer, Gökhan Durak (Aytaç Durak'ın oğlu) ile Seyhan Seçim İşleri Başkanı Hamit Arıkaner arasında bir anlaşma olduğunu ileri sürüyor. İddiaya göre Aytaç Durak, Seçim İşleri Başkanı'nın annesine Seyhan Baraj Gölü'nde çalıştırması için, düşük kirayla bir çay bahçesi tahsis etmiş.
Yolsuzluğun ardından bir de seçim hilesi gündeme oturursa hiç şaşmam. 2009'da yazdıklarımız ancak şimdi ciddiye alınıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA