Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

O fotoğraf

Gazetelere yansıyan bir fotoğraf çok konuşuldu. Fotoğrafta, Tayyip Erdoğan masanın bir kenarında tek başına oturuyordu. Oysa, eskiden, daima yanında Genelkurmay Başkanı bulunurdu. Bu resim, "normalleşmenin" sonucu gibi gösterildi ama doğru değil. Zira fotoğrafın çekildiği sırada, Orgeneral Necdet Özel, henüz Genelkurmay Başkanı olmamıştı. Bu yüzden, Tayyip Erdoğan, tek başına oturuyordu. Eğer bir anayasa değişikliğiyle, Genelkurmay Başkanı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmazsa, önümüzdeki yıl, YAŞ fotoğraflarında gene 2'li görüntü yer alacak.
Esas dikkat edilmesi gereken nokta, toplantıdaki asker sayısının sivillerden fazla olması. Bu durum doğal karşılansa bile, kanuna baktığınızda, bazı kararlar oy çoğunluğuyla alınıyor ve böylece askerin iradesi, sivil iradenin önüne geçiyor. Meselâ askerlerin emekliliğe sevki ya da rütbede görev sürelerinin uzatılması, YAŞ'ta kararlaştırılıyor. Hükümet, sadece Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının atanmasında yetkili. Bunun da değiştirilmesi lâzım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA