Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İşte ihmal!

31 Mayıs 2010'da, PKK, Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na roketli saldırı düzenlemişti. 6 şehit verildi. Taraf gazetesinde Mehmet Baransu, 6 Ocak ve 8 Ağustos 2009 tarihlerinde PKK saldırısına karşı uyarı yazılarının gönderildiğini yayınladı. (10 Haziran 2010) Ocak 2009 tarihli ve Deniz Kurmay Albay Metin Şentürk tarafından yazılan denetleme raporunda, Kışla'nın PKK'nın roketli saldırısına açık konumda olduğu belirtiliyordu. Ve bu saldıraya karşı önlem olarak duvar ördürülmesi isteniyordu. 8 Ağustos 2009 tarihli Hatay Jandarma İl Komutanı Albay Vedat Çolak'ın tanzim ettiği bir başka raporda da, PKK'lıların otoban bölgesinde, askeri birlik ve sanayi tesislerine yönelik saldırı ve sabotaj türü eylemlerin yapılması amaçlı keşif faaliyetinde bulunduğu bilgisi veriliyordu. Bu bilgiler, çatışmada ölen PKK'lılardan 77 fotoğraf karesine ve 7 adet video görüntüsüne dayandırılmıştı.
Kışlaya saldırıdan sonra kimse ihmalin üzerine gitmedi. Buna mukabil, Genelkurmay, Baransu'yu dava etti. Işık Koşaner'in sözünü ettiği ihmaller gözardı edilirken, "anasını bile satacak" gazetecilerin peşine düşüldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA