Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

TABA Başkanı, Amerikan Şirketler Derneği yemeğinde!

Önceki akşam Amerikan Şirketler Derneği'nin (ASD), üyelerine verdiği akşam yemeği için bir restoranın kapısındayım. Doğrusu içeri adım atarken bir an öyle şaşırıyorum ki, ASD'nin değil de Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA) yemeğine geldiğimi sanıyorum. Çünkü TABA'nın yeni başkanı Adnan Nas kapının girişinde duruyor! (Okuyuculara küçük bir dip not: TABA'da ABD'li üye şirketlerin yaklaşık iki yıl süren rahatsızlıkları, o dönem başkanlık koltuğunda oturan Zeynel Abidin Erdem'in olaylı başkanlık seçimi vs.'nin ardından ABD Büyükelçiliği'nin desteğiyle yeni bir örgütlenmeye gidilmiş ve ASD böyle doğmuştu.)
Hal böyle olduğundan başkan değişmiş olsa bile Nas'ı görünce şaşırıyorum. Ama sonra hemen yanında ASD Başkanı Halim Neyzi'yi ve hemen ardından da başta
GAP International Başkanı Günsan Çetin olmak üzere tüm ASD kurucu üyelerini görüyorum. Yani doğru adresteyim. Nas'la selamlaşırken, 'Daha bilmiyorsun olanları. Neyzi de TABA'nın kokteylindeydi. Ben onu davet etmiştim, o da beni davet etti" diyor. Anlaşılıyor ki, bir uzlaşma, barışma rüzgarları esmiş son aylarda.
Peki yeniden kurulan bu dostluktan bir işbirliği çıkar mı? İşte onu söylemek için biraz erken. Nas da zaten, 'Daha yeni birbirimizin davetlerine iştirak ediyoruz. Bakacağız" diyor.
Neyzi de diyalogtan yana olduğunu söylüyor. Ama bir daha iki derneğin bir araya gelmesi mümkün değilmiş gibi görünüyor. Neyzi, "Biz ABD'li şirketlerin sorunlarını çözmeye, yeni iş olanakları araştırmaya yöneldik. Halimizden çok memnunuz. Üye sayımız her geçen gün artıyor" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA