Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Pet şişe kapağıyla değişen hayatlar!

Sabancı Vakfı'nın Fark Yaratanlar Programı'nda Türkiye'nin müthiş insanlarına projektör tutuluyor. İyi de ediliyor. Topluma müthiş örnek hepsi. Geçen hafta bu fark yaratan insanlardan Prof. Dr. Nurselen Toygar ile bir sohbet etme fırsatım oldu. Toplanmasına öncülük ettiği pet şişe kapaklarıyla alınan 250 tekerlekli sandalyenin mutluluğunu yaşıyordu.
Toygar, okul okul dolaşmış, binlerce öğrenciye bizzat kendisi toplumsal sorumluluk konusunda eğitim vermiş. Yürüyemediği için dört duvar arasına mahkûm kalan engelli insanların tekerlekli sandalye ile değişen hayatlarını anlatmış.
Toygar'ın kampanyasının en büyük başarılarından biri Facebook'ta açtığı sayfaların 200 bin kişi tarafından takip edilir hale gelmesi. Öyle ki böylece Nurselen Hoca bu kampanyayı Avrupa ülkelerine de yaymış. 14 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye kapak gelmeye başlamış. Şimdiye kadar topladığı kapaklar 110 tonu bulmuş. Geri dönüşüm için bir şirkete satılan bu kapaklar 250 kiloyu bulunca bir sandalye alınabiliyormuş. Kampanyanın en çok hoşuma giden tarafı, ana okullarına giden 3-4 yaşındaki çocukların dahi bilinçlendirmesi.
Oğlumun okulunda da kapak toplandığını biliyorum. O yaştaki çocuklar topladıkları kapakların nereye gittiğini öğreniyor ve çok küçük yaşta iyilik yapmak, topluma faydalı olmak gibi önemli vasıflarla tanışıyor. Ne güzel.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA