Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Hiçbirimiz, diğerimizi değiştiremeyiz'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, ABD gezisinin önemli bir ayağını da oradaki Türkiyeli toplumun örgütlenmesi oluşturuyordu.
Bağış, bünyesinde çok sayıda sivil toplum örgütünü barındıran iki çatı kuruluşundan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) ve Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Türk Amerikan Ulusal Liderlik Konferansı" nda bir konuşma yaptı.
Çok sayıda Türkiyelinin izlediği konferansta Bağış, Türkiye'nin etnik, dini ve toplumsal zenginliğine değinerek şunları söyledi:
"Çok farklılıklarımız olabilir. Türkümüz, Kürdümüz, Çerkezimiz, Abhazamız, Zazamız, Arnavutumuz olabilir. Sağcımız- solcumuz, kadınımız- erkeğimiz, gencimizyaşlımız olabilir. Ama bizi birleştiren ortak paydamız, bütün farklılıklarımızdan daha büyük. 17 yıl aranızda yaşamış bir kardeşiniz olarak bir istirhamda bulunmak istiyorum. Türkiye'de de biz bunu toplum içinde artık benimsemeye başladık: Hiçbirimiz bir diğerimizi değiştiremeyiz. Yıllarca, Türkiye'de de bu farklılıkları kapatma, gizleme, değiştirmeye çalışma ya da sorunlarımızı buzdağlarına saklama geleneğini artık geride bıraktık. Ne hatır için bir Alevi'yi Sünni, Sünni'yi de Alevi yapabildik. Ne bir Fenerbahçeli'yi Galatasaraylı yapabildik."
Gerçekten, bunu artık herkesin görmesi gerekmiyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA