Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

ODTÜ Van'da kampanyası

Van depreminin yaraları hâlâ sarılmaya çalışılıyor, çaba gösterenlerin başında da sivil toplum örgütleri geliyor. Birkaç gün önce ODTÜ Eymir Kültür Vakfı'nın bir çabası dikkatimi çekti. Onları harekete geçiren ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın şu çağrısı: "Van hayalet şehre döndü, yere düştü.
Eğer üniversiteyi ayağa kaldırırsak Van da ayağa kalkar. Bunun için herkesi üniversiteye sahip çıkmaya davet ediyorum. İşadamlarını, STÖ'leri, hayırseverleri üniversitenin barınma sorununu çözmeye, üniversiteye sahip çıkmaya davet ediyorum."
Van'da 21 bin üniversite öğrencisi vardı.
Deprem bu öğrencileri de evsiz, yurtsuz bıraktı. Şu anda Yurt-Kur'un 2 bin 500 kişilik yurdu var. Yurt, bu nedenle acil bir ihtiyaç.
İşte ODTÜ Eymir Kültür Vakfı bu acil ihtiyaçtan yola çıkarak geçen aralıkta başlattığı kampanyayla ilk elden 500 kişilik iki katlı prefabrik okul ve 192 kişilik 2 katlı yurt binasının temelini attı.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın da destek verdiği "ODTÜ Van'da" kampanyası sadece bir başlangıç...
ODTÜ'lülerin bu anlamlı girişimine herkesin destek vermesi gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA