Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Hablemitoğlu

Aralık 2002'de "faili meçhul" bir cinayete kurban giden Dr. Necip Hablemitoğlu kitabında Alman vakıflarının Türkiye'deki faaliyetlerine, yapısına ve bağlantılarına mercek tutmuştu.
Bu vakıfları Bergama'da altın madeni işletilmesinin önüne geçmeye iten dinamikleri incelemiş, söz konusu vakıflarla işbirliği yapan Türk aydınlarının da tutumuna veryansın etmişti.
Hablemitoğlu özellikle Bergama'da altın madeni için yapılan eylemlerin ne tür amaçlara hizmet ettiğini de gözler önüne sermişti.
Uzun yıllar Almanya'da yaşamış olan ve adını 'Nazi Avcısı' olarak duyuran yazar Talip Doğan Karlıbel'in 'Alman Derin Devletinin Türkiye Operasyonları' kitabında ortaya attığı iddia, Sayın Başbakanın Alman vakıfları ile ilgili düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.
Karlıbel, kitabında Necip Hablemlitoğlu'nu Alman GSG 9 timlerinin öldürdüğünü yazmıştı.
Hablemitoğlu, Bergama ve Alman vakıfları üzerine yaptığı araştırmaları dolayısıyla Almanların öfkesinin odağında bulunuyordu.
Çünkü dünyanın herhangi bir yerinde çıkarılan bir gram altın, bu cevherden büyük gelir elde eden Almanya'yı rahatsız eder.
Almanların, Bergama'da altın çıkarılmaması için sergilediği 'çevreci' oyun, bu çalışmaların en önemli bölümüydü.
Eylemlerin yarı çıplak kahramanı pala bıyıklı Oktay konyar da başroldeydi. Konyar, daha sonra DTP'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.
Hablemitoğlu, Türkiye'deki gizli Alman faaliyetleri üzerine ciddi araştırmalar yapan önemli bir bilim insanıydı.
Hablemitoğlu'nun yaptığı bir diğer çalışma da Alman gizli servisi BND ile ilgiliydi.
Necip Hoca, BND'nin, Alman vakıfları üzerinden PKK ve birçok yıkıcı ve bölücü örgüt ve derneğe finansal kaynak sağladığını dile getiriyordu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da aynı ifadeleri kullanmıştı. Başbakan ayrıca, "Bu ülkede Necip Hablemitoğlu cinayeti örtbas edilmiştir" diye boşuna demedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA