Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kutluyorum

Süper Final'de süper bir heyecanın yaşandığı maçta istediğini alan ve mutlu sona ulaşan Galatasaray oldu. Gerçekten de iki takım taraftarı adına da çok zor bir 90 dakika oynandı. Stresin tavan yaptığı böyle maçlarda tamamen skor odaklı futbol oynandığı için her zaman doğruların yapılması beklenmez.
Dün Kadıköy'deki görüntüyü değerlendirecek olursak, ilk yarıda üretemeyen iki takım izlediğimizi söyleyebiliriz. Fenerbahçe topa sahipti ancak rakip kalede istediği etkinliği sağlayamadı. Galatasaray ise orta sahada kontrolü bir türlü eline alamadı. Bunda Cristian-Emre-Selçuk üçlüsünün etkisi büyüktü.
İkinci yarıda ise Fenerbahçe baskısını artırdı. Ancak Galatasaray'ın kapalı savunmasını aşamadı. Dün geceki maçı, bu sezon iki takım arasında daha önce oynanan üç maçla kıyasladığımızda Galatasaray en pasif kaldığı derbiyi oynadı. Sarı-kırmızılı ekibin dün en büyük artısı sakin kalmayı başarmasıydı. Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe gerildi ve bu da Galatasaray'ın önünü açtı diyebiliriz.

DİA'NIN BÜYÜK HATASI
Fenerbahçe adına maçın kırılma anlarından birisi de Dia'nın kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakmasıydı. Yaptığı gereksiz hareket, böylesine bir final maçında en acemi futbolcunun bile yapacağı hata değildi. Ancak Galatasaray, rakibinin eksik kaldığı dakikalarda da baskısını artıramadı. 81. dakikada ise Galatasaray'dan Ujfalusi de gereksiz bir kartla takımını 10 kişi bıraktı. Sonuç olarak Galatasaray hem ligi hem Süper Final'i birinci bitirip şampiyonluğa ulaştı. Birçok tartışmanın yaşandığı bu uzun maratonda müthiş mücadele sergileyen iki takımı da kutluyorum. Yazımın son bölümünde, maç sonunda yaşanan olaylara değinmek istiyorum. Futbol gibi milyonlarca insanın takip ettiği bu zevkli oyunu, şike ve şiddet bitirir. Derbinin ardından Kadıköy'de taraftarların çıkardığı olaylar, sahadaki güzel mücadeleyi unutturdu. İzlediğimiz görüntüler utanç vericiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA