Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Uygun mat etti!

Taktiksel olarak farklılığını ortaya koyamayan takımlar, Sivas'a karşı zor pozisyon üretirler, zor gol bulurlar. Bana göre Sivas, Süper Lig'de alan savunmasını ve taktik disiplini en iyi uygulayan takım. Sivas'ı yenmek için öncelikle taktik olarak güçlü bir hocaya sahip olacaksın. Skibbe'de bu zekanın olmadığı ve çapının G.Saray'ı yönetmeye yetmediği bir kez daha belgelendi. Bülent Uygun, zekasıyla ve hamleleriyle Skibbe'yi 3 gün arayla ikinci kez göstere göstere mat etti.
Bir hoca takımını bu kadar mı tanımaz? Skibbe, Aydın'ı çıkarıp santrfor Yaser'i oyuna alıyor, sonra da sağ tarafa koyuyor. Yaser sağda oynayacaksa o zaman Aydın neden çıkıyor? Yapılacak hamle şu: Ayhan ikili göbeğe çekilir, Barış sağa geçer Yaser de Baros'un yanına monte olur.

G.SARAY'IN KANATLARI İŞLEMEDİ
Bülen Uygun ne yaptı? Sivas'ı ilk yarı 1-8-2 oynatıp G.Saray'ın üzerine gelmesini bekledi. Mehmet Yıldız ve Tum'u önde top tutan adamlar olarak kullandı. Uygun bunu hep yapıyor. İlk yarı rakibi tartıyor, üzerine gitmiyor. G.Saraylı oyuncular ilk yarıda topa daha çok sahip olmalarına rağmen rakip kalede pozisyon üretemedi. Çünkü, Sivas savunmasını ileri çıkarmazken kanatları iyi kapattı. Arda orta yapacak ve çalım atacak boş alanı bulamadı. Kanatlar işlemeyince Baros, Ayhan ve Barış göbekten golü aramaya çalıştı ama 'huni' yi andıran Sivas savunmasının içine girip tıkandılar.
Bülent Hoca, ikinci yarı hızlı forvet Balili'yi oyuna alarak Sivas'ın hızlı hücuma çıkmasını sağladı. Onur'la da orta alanı güçlendirdi. Ve bu iki hamle Sivas'ın hücuma hızlı çıkmasını sağlarken Balili ile de gol geldi.
G.Saray fizik olarak Sivas'a çok iyi karşılık verdi ama saha içinde final paslarını atacak Lincoln gibi yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini hissetti.
Not: Bilica mükemmel bir savunma oyuncusu ancak provokasyona yatkın bir karakteri var. Oyunu geriyor, sinsice faul yapıyor. Karakteri, Galatasaray'da bir dönem oynayan Filipescu'ya benziyor. Bülent Hoca, Bilica'yı uyarmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA