Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Şifre kelepçesi kalkmalı

Digitürk'ün 2.5 milyonun üzerinde bir izleyici kitlesi var. Digitürk içindeki Lig TV'yi 1 milyonun üzerinde kişi ücretli olarak izliyor. G.Saray televizyonu Digitürk'e geçtiğinden beri şifreli olarak yayın yapıyor. Taraftarlar GS TV'yi izlemek için yıllık 50 lira ödüyor. G.Saray yönetimi "Şifreli sistemi" düşünürken, üye sayısını 100 bin olarak düşünüyordu. Ama bu rakam 20 binde kaldı. Yıllık 50 liradan hesap edersek Galatasaray'ın kasasına yıllık toplam 1 milyon lira (Eski para birimiyle 1 trilyon lira) giriyor. Yapılan araştırmalara göre "Türkiye'de en çok taraftara sahip takım G.Saray" çıkıyorsa, bu rakam "Devede kulak" gibi kalıyor.
Kulüpler kendi televizyonlarını kurarken, amaçları taraftarlarla iletişim kurmak değil miydi? Bana gelen binlerce e-mail'den yola çıkarak G.Saray taraftarının şifreden mutlu olmadığını öğreniyorum. Eğer F.Bahçe'nin ve Beşiktaş'ın şifreden uzak yayın yaptığını düşünürsek, G.Saray'ın bu düşüncede ısrar etmemesi gerektiği ortaya çıkıyor.
Sadece 50 lira ödeyen taraftarlar, yönetim, futbolcu, teknik direktör ve G.Saray'ın tüm branşları hakkında bilgi ediniyor. G.Saray yönetimi, iletişim konusunda taraftarıyla arasındaki "Şifre" kelepçesini kaldırmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA