Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir unutulmaz Nükhet gecesi..

"Yemeklerini nasıl özledim bir bilsen" dedim Nükhet'e.. Nükhet Duru.. Nünüş.. Ankara'da çalıştığı zaman bizde kalırdı. Holly'ye yardım için mutfağa da girerdi. Ama onun nasıl mükemmel bir aşçı olduğunu Göçek'te Ada'da Erol Bey'le, bizi misafir ettiğinde görmüştüm. Dünyanın en hafif, en yararlı, ama en lezzetli yemeklerini yapıyordu.
"Pazar günü geliyorum" dedi.. "Böreği yapar getiririm. Fasulyeyi de orda pişiririz.."
Pazar maç günü.. Maç günü bizim ev kadınlara yasaktır. Özcan, Ertekin gibi fanatikler rahat etsin diye.. O gün iddiasını yitiren Beşiktaş'ın maçı var üstelik.. Kapıyı kadınlara da açtık..
Nükhet harikalar yarattı.. Özcan, şöminede sucukları, hellimleri ve sosisleri çevirdi. Yıldız geri kalır mı?.. O da evinde yapmış getirmiş.. Müthiş, ama ne müthiş bir tiramisu.. Nükhet "Bunun tarifini almam gerek" dedi..
Ece orda.. Burcu orda.. Bizim takım kar ve Beşiktaş maçı diye eksik.. Ali, Kerem, Cengiz neler kaçırdıklarını bu yazıyı okuyunca anlayıp dövünecekler.. Muzo, Kedi, Ünal orda tabii..
Parmakları da yiyip, maçı da bitirince, Özcan ışıkları kıstı.. Koca salonda şimdi sadece alev alev yanan şöminenin ışığında canlanan gölgeler dans ederken, Nükhet'in o unutulmaz, o benzersiz, o emsalsiz şarkısı, başka hiçbir katkı olmadan, sırf Nükhet'in sesi ile içimize akmaya başladı..
Tanrım o ne şarkıdır.. O ne laflardır, o ne bestedir, o ne yorumdur..

"Gün olur da hani bir gün benden bıkarsan
Gün olur da hani bu evden çıkıp gidersen
Sanma ki senden Senin uğruna verdiklerimden
Geriye bir şey isterim sen ayrılırken..

Sanma ki senin için yaptıklarımın
Hesabı sorulacaktır senden..

Beni benimle bırak giderken
Başka bir şey istemem ayrılırken
Bana bir tek beni bırak ne olur
Gerisi senin olsun..

Bir başka alem seni benden alırsa
Bir başkasına, olur a âşık olursan
Sanma ki senden
Senin uğruna verdiklerimden
Geriye bir şey isterim sen ayrılırken.

Beni benimle bırak giderken
Başka bir şey istemem ayrılırken
Bana bir tek beni bırak ne olur
Gerisi senin olsun!."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA