Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kadıköy'de şiirsel gece..

ÇOK ama çok şirin bir gece geçirdik, Caddebostan Kültür Merkezi'nde..
"Şiirler şarkı söyler.."
İş Sanat bize ayda bir şiir gecesini çok görsün.. İşte Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle, Ali ve Aysun Kocatepe çifti, Türk edebiyatının en seçme şiirlerini, onlardan bestelenmiş şarkılarla, sundular..
Önce çok sevdiğim sanatçı Aliye Uzunatağan'dan sözleri dinledik.. Sonra da Rapsodi Orkestrası eşliğinde besteleri..
İki saat süren gece için Ali, çok hoş bir repertuar yapmış.. Her telden.. Herkesten.. Sadece kendi besteleri böyle bir gece için yeterliyken, egoistlik yapmamış. Veysel'den, Timur Selçuk'a, Zülfü Livaneli'den, Doğan Canku'ya çok hoş şarkılar seçmiş.
Şiirler de öyle.. Nazım Hikmet'le Necip Fazıl'ın arka arkaya söylenmesi, düşünceleri çok farklı iki dostun yan yana gelmesi ne güzel..
Şarkıların pek çoğuna her yaştan seyircinin coşkuyla eşlik etmesi, tercihlerin nasıl doğru yapıldığını gösterdi..
Ali, o gece çok şıktı.. Ve de çok genç.. Aysun'da sahne hakimiyeti müthiş.. Çok iyi bir ikililer zaten..
Kadıköy Belediyesi beyin takımından Sevgili Ahmet Yoldar "Bu geceler devam edecek" dedi.. Etmeli.. Bence Kadıköy'den başlayarak okullara gidilmeli gelecek yıl.. Gençler Türk edebiyatını, en güzel şarkılar eşliğinde dinlemeliler.. Tabii, eleştirilerim de var, madem devam edecek..
Şiirle, şarkı sözleri arasında bazen zorunlu farklar oluyor.. Aliye Uzunatağan, şarkının sözlerini değil, şiirin aslını okumalı.. Okurken de fazla teatral olmasına, bağırmasına gerek yok..
Ali ile Aysun da şarkıları, biraz da içeriklerine bakarak paylaşmalılar.. Bir güzel kadını anlatan ve ona ilan-ı aşk eden şarkıyı kim okumalı sizce?..
Karlı Kayın Ormanı'nın dizelerini paylaşmışlar güzel.. Ama o zaman "Ben ordan geçerken biri/ Amca, dese gir içeri" satırlarını Aysun mu okumalı, Ali mi?.
Bir de, bize verilen programda da isimleri yoktu, Ali de teker teker sunmadı?.. Kimdi o müthiş müzik yapan gençler?. Mesela o flütçü ve İspanyol gitarist?.
Arkada durarak, lambayı tutan sanatçıların unutulmasına çok üzülüyorum.
Geceye katılanlardan biri de Metin Ersoy'du. Öyle hoşuma gitti ki.. Bir sanatçının konserinde bir başka sanatçıyı görmek bizde çok ender rastlanan bir şey.. Metin, yanımda oturdu, tüm şarkılara eşlik etti, bizimle söyledi..
Çıkarken etrafını sardı, Kadıköylüler.. Metin coştu, orada, salonun kapısının önünde bir mini konser verdi, iyi mi?. Önce Belafonte ve Bana Boat Song.. Sonra da kendi şarkısı.. Vakit Yok Gemi Kalkıyor Artık.. Hem de benim yaşımda seyirciler Metin'e eşlik ederek nasıl dans ettiler, oracıkta, görmeliydiniz?.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA