Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı NATO Zirvesi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Etimesgut Havalimanı'nın Başkan Erdoğan tarafından 15 Haziran'da açılacağını duyuran Bakan Uraloğlu, Ankara'ya 276 kilometrelik yeni otoyol çalışmalarının başladığını açıkladı.
Orta Doğu ve Körfez'de hiçbir uçağın kalmadığını söyleyen Bakan Uraloğlu, Hürmüz'de 9 Türk sahipli geminin bekleyişinin sürdüğünü belirtti.
SON DAKİKA | Bakan Uraloğlu: "Körfez'de kalan uçağımız yok, Hürmüz'de 9 gemimiz bekliyor"
ETİMESGUT HAVALİMANI SİLBAŞTAN YENİLENDİ
Anadolu Ajansı Editör Masası'nda konuşan Uraloğlu, NATO Zirvesi'nin Türkiye'de düzenlenmesinin önemli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Etimesgut'taki askeri havalimanını sil baştan yapıyoruz. Pistini komple kaldırdık. Modern terminaliyle oradaki ihtiyacı karşılayacak bir havalimanını Etimesgut'ta yapıyoruz. İnşallah bu ayın 15'inde Cumhurbaşkanımızla açılışını yapacağız."

Yeni havalimanının stratejik bir noktada bulunduğunu belirten Uraloğlu, ""Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 7 kilometre, Ay Yıldız Projesi'ne de 2 kilometre mesafede. Zirve için gelecek isimleri çok kısa mesafelerde gidecekleri yerlere ulaştıracağız." dedi.
HÜRMÜZ'DE ŞU ANDA 9 TÜRK GEMİSİ VAR
İran ve Hürmüz Boğazı'ndaki kriz sürecini yakından takip ettiklerini vurgulayan Uraloğlu, "Şu anda biri Türk bayraklı olmak üzere toplam 9 Türk sahipli gemi Hürmüz Boğazı'nda. Bunların 7'sinin çıkma talebi var, onları takip ediyoruz. Bölgede kalan 3 uçağımızı da peyderpey aldık. Orta Doğu ya da Körfez bölgesinde uçağımız yok." diye konuştu.
İRAN HARİÇ TÜM NOKTALARA UÇUŞ SÜRÜYOR
Orta Doğu'daki çatışmaların hava trafiğine etkisini de değerlendiren Uraloğlu, İran dışındaki Körfez ülkelerine hava trafiğinin açık olduğunu ifade etti. Uraloğlu, "İran hariç bütün Körfez ülkelerine hava trafiği açık durumda. Krizden önceki her yere uçulmuyor, onu hava yolu operatörlerimizin inisiyatifine bıraktık. Dolayısıyla o anlamda İran hariç bir problem kalmadığını söyleyebilirim." diye konuştu.
UÇUŞLARDA YÜZDE 4 ARTIŞ VAR
Mayıs ayına kadar hava yolu trafiğinde artış yaşandığını belirten Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Mayıs ayına kadar baktığımızda hava yollarında uçuşlarda yüzde 4 civarında genel artış olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla farklı ülkelerdeki uçuş sayıları artırılarak bu açık kapanmış durumda. Kültür ve Turizm ile Ticaret bakanlıklarımızla çok yakın çalışarak süreci yönetiyoruz. Bu sene, geçen senenin altında kalacak gösterge yok. İnşallah onun üzerine çıkacağız ki İstanbul Havalimanı'nda bayramda tarihi rekoru da kırmış olduk."
TRABZON'A DENİZ ÜSTÜ HAVALİMANI İNŞASI BU YIL BAŞLIYOR
Trabzon'da yeni havalimanı projesinin başladığını açıklayan Uraloğlu, mevcut kapasitenin yetersiz kalacağını belirtti. Uraloğlu, "Trabzon'da önümüzdeki süreçte 10 milyonluk bir havalimanı ihtiyacı olacağını, geniş gövdeli uçakların inmesi gerektiğini öngörüyoruz. Dolayısıyla ona yönelik bir proje yaptık. Türkiye'nin deniz üzerindeki üçüncü havalimanı olacak. İhalesini yaptık, yer teslimini yaptık. Bu sene başlıyoruz." ifadelerini kullandı.
5G KULLANICI SAYISI 30 MİLYONU AŞTI
Türkiye'deki 5G çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, "İlk sinyallerin verilmeye başlandığı 1 Nisan itibarıyla 12 milyon kullanıcımız hemen kullanmaya başladı, bugünlerde de 30 milyonu geçtiğini söyleyebilirim. Üç operatörümüz bu işe çok iyi hazırlandı. Türkiye'de 81 ilin tamamını ve ilçelerin büyük çoğunluğunu kapsadılar." diye konuştu.
UÇAKLARDA İNTERNET HİZMETİ GENİŞLEYECEK
TÜRKSAT'ın uçak içi internet hizmetlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Uraloğlu, hizmetin daha fazla uçakta sunulacağını belirtti.
"TÜRKSAT'ın Türk Hava Yolları ile bir anlaşması var ve kendi uydu kapsama alanımız olan bölgelerde o uydulardan hizmet veriyoruz. Onun dışında da yabancı operatörlerle işbirliği yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu daha fazla uçakta kullanabilme imkanını sunmuş olacağız."
MODERN HİCAZ DEMİR YOLU İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Bakan Uraloğlu, küresel ticarete alternatif rotalar oluşturma çabalarına ilişkin bilgi vererek, tarihi Hicaz Demir Yolu'nu hem turistik hem de modern bir hat olarak hayata geçirme vizyonları olduğunu söyledi.
Tarihi hattın Şam-Amman kesimindeki bölümünün ayağa kaldırılabileceğine işaret eden Uraloğlu, "Modern Hicaz Demir Yolu için ilk etapta Türkiye'den Halep'e bir hat bağlayacağız. Halep-Şam-Ürdün hattı zaten mevcut. Suud tarafıyla da görüşmelerimiz sürüyor. Nihai hedefimiz bu hattı Umman'a kadar uzatarak okyanusa bağlanmak ve Hürmüz Boğazı'na alternatif oluşturmaktır." dedi.
KALKINMA YOLU PROJESİ'NDE FİNANSMAN MUTABAKATI
Uraloğlu, Irak'ın Basra Körfezi'ndeki Fav Limanı'ndan Türkiye sınırına uzanan 1200 kilometrelik Kalkınma Yolu için projelendirme aşamasının tamamlandığını bildirdi.
Projenin Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak ve Türkiye ortaklığında uluslararası finansmanla yürütüleceği bilgisini veren Uraloğlu, şöyle devam etti:
"Bu proje sadece otoyol ve demir yolu değil, enerji ve iletişim hatlarını da kapsayan devasa bir koridor. Eğer bu projeyi ve modern Hicaz Demir Yolu'nu bugün bitirmiş olsaydık, dünya Hürmüz Boğazı'nı bu kadar konuşmuyor olurdu. Şu an bölgedeki çatışma ortamının durulmasını bekliyoruz, sonrasında devam edeceğiz."
ZENGEZUR KORİDORU'NDAKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bakan Uraloğlu, Orta Koridor'un en stratejik ayaklarından biri olan Zengezur Koridoru'na ilişkin gelişmelere de değinerek, Türkiye tarafındaki 224 kilometrelik Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu hattının ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başladığını ifade etti.
Azerbaycan tarafındaki işlerin bitme aşamasına geldiğine dikkati çeken Uraloğlu, "Nahçıvan tarafındaki eksikler tamamlanacak. Ermenistan topraklarından geçen Zengezur Geçişi için de süreçleri takip ediyoruz. Bu hat işler hale geldiğinde Türk dünyasına ve Orta Asya'ya çok daha kestirme bir yoldan bağlanmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.
YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE DEMİR YOLU PLANI
Uraloğlu, İstanbul'un raylı sistem yükünü Marmaray'ın taşıdığını ancak yük trenleri için kapasitenin sınırlı olduğunu belirterek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi ile büyük bir adım atıldığını söyledi.
Köprünün yapım aşamasında gerekli platform boşluğunun bırakıldığını dile getiren Uraloğlu, şunları kaydetti:
"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 59 metreyle dünyanın en genişi. Bu genişlikte bir köprü yok. Dünya Bankası liderliğinde 6 uluslararası kuruluştan finansman temin ettik, ilk imzalar atıldı. Önümüzdeki günlerde de ihalesine çıkıp muhtemelen yıl bitmeden yapımına başlayacağız. 6,75 milyar dolarlık krediyle ihaleyi sonuçlandırıp başlamayı planlıyoruz. Bu proje tamamlandığında, İstanbul Boğazı geçişinde Anadolu ve Avrupa arasındaki yük ve yolcu treni kapasite problemi tamamen ortadan kalkacak."
48 SAATTE TÜRKİYE'Yİ DOLAŞMAK MÜMKÜN OLACAK
Uraloğlu, Türkiye'nin 2009'da yüksek hızlı trenle tanıştığını anımsatarak, Ankara-İstanbul-Ankara arası gidip gelenlerin YHT konforu yaşadığını, söz konusu hizmetin Sivas, Konya ve Karaman'da da bulunduğunu söyledi.
Uraloğlu, demir yolu ağının 2002'de yaklaşık 11 bin kilometre olduğunu belirterek, "Bunun neredeyse tamamını elden geçirdik, yüzde 70'lerini elektrikli ve sinyalli hale getirdik. Halihazırda yapımı devam eden 4 bin 164 kilometre demir yolu ağımız var. Bunların neredeyse tamamı, hızlı tren hattıdır. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, yine Karaman-Ulukışla, Ankara-İzmir, aynı şekilde Bursa Yenişehir, Osmaneli, Halkalı, Çerkezköy, Kapıkule gibi 4 bin kilometrenin üzerinde yapımı devam eden, aynı anda bu kadar yapımı devam eden ülke sayısı gerçekten çok fazla değildir. Hedefimiz, 2028 yılına kadar bunun yaklaşık 3 bin kilometresini devreye almak, yani 17 bin kilometreye çıkarmak. Sonrasında da 2053 hedefimiz, 28 bin 500 kilometre hayata geçecek." diye konuştu.
Türkiye'yi, 48 saatte hızlı trenle dolaşma imkanı doğacağına işaret eden Uraloğlu, Eskişehir-Bilecik üzerinden giden hattın 4 saatlik seyahat süresi olduğunu, Ankara'dan doğrudan Nallıhan'dan Akyazı'ya çıkacak bir hat üzerinde proje çalışması başlattıklarını, yaklaşık 10 yıl içinde 80 dakikada Ankara'dan İstanbul'a gitme fırsatı bulunacağını aktardı.
Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir kolunun Kınalı'dan Kapıkule'ye uzandığını belirterek, Kınalı'dan Çanakkale'ye doğru giden Kınalı-Malkara arasında da çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi. En kritik kesimin Bolu Dağı olduğunu, burada günlük ortalama araç geçişinin 50 bin civarında bulunduğunu, geçişin 80 bine ulaştığında hizmet seviyesinin düşeceğini vurgulayan Uraloğlu, "Yaklaşık 10-15 yıllık sürede, bunun olacağını öngörüyoruz. Bahsettiğimiz süper hızlı 80 dakikalık demir yolu güzergahına paralel olarak bir otoyol çalışmasına başladık. Yani Akyazı'dan Ankara'ya Nallıhan ve Beypazarı üzerinden gelecek 276 kilometrelik otoyolun proje çalışmalarına da başladık. Onu da bitirerek, Ankara'ya getirip çevre yoluna bağlayacağız." ifadelerini kullandı.
"ESENBOĞA HAVALİMANI RAYLI SİSTEMİ İÇİN BU SENE KAZMAYI VURURUZ"
Ankara Esenboğa Havalimanı raylı sistem hattının ihalesinin 30 Haziran'da yapılacağını hatırlatan Uraloğlu, söz konusu ihalenin tekliflerini alıp, ihaleyi sonuçlandıracaklarını kaydetti. Söz konusu hatta ilişkin 36 kilometrelik 100 milyar liranın üzerinde bir yatırımı 5 yılda tamamlamayı öngördüklerine değinen Uraloğlu, "Bu sene içinde kazmayı vururuz. Tamamı tünel olacak yalnız, orada tünel açma makineleri (TBM) ile çalışacağız." dedi.
Uraloğlu, İstanbul'daki kent içi raylı sistem hatlarından biri olan Gayrettepe'den başlayıp Halkalı'ya kadar giden 69 kilometre uzunluğundaki hattın, Halkalı ile Arnavutköy arasındaki 17,5 kilometresinin tamamlandığını söyledi. Söz konusu hattın açılışının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Haziran'da yapılmasının planlandığını belirten Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'yla Avrupa Yakası'ndaki yerleşimin tamamının ring haline geleceğini vurguladı.
Bugün itibarıyla görevdeki 3. yıllarını tamamladıklarını anımsatan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla beraber bütün bakanlar ve ekipleriyle, ulaştırma noktasında ülkeyi daha iyi konuma getirmek için gayret ettiklerini ifade etti.