Eğitimleri sırasında öğrenciler 3 ay süreyle Türkiye'nin en iyi 5 yıldızlı otel ve restoranlarında staja yollanıyorlar. Les Ottomans, Four Seasons, Paper Moon, Sunset, Çırağan öğrencilerin şu an içinde bulunduğu mutfaklardan sadece bazıları... Mehmet Aksel, New York Ritz Carlton ve Milano'da 2 Michelin yıldızlı Sadler adlı restoranda bile çalışan mezunlarının olduğunu söylüyor. 8 ay eğitim için 11 bin TL ödeyen aşçı adaylarından mezun olanlar bin 500 lirayla 3 bin lira maaşla iş bulduğunu belirten Aksel; "19 yaşında Swissotel'e giren bir gencin kısa sürede pasta şefi olup binlerce dolar maaş aldığına şahit olduk" diyor ve ekliyor: "Bu meslekte 10 bin dolar maaş, artı ev ve araba verilen çok aşçı var." Dünyadaki 547 aşçılık okulundan Avrupa'nın en iyi iki aşçılık okulundan biri olarak gösterilen MSA, yeni binasına taşınmasıyla kapasitesini yaklaşık 3 katına çıkarmış. Bugün günlük kapasitesi 500 kişiye ulaşan bir okul.