İLİŞKİLİ HABERLER
Turizmcilerin fuarına erken rezervasyon damga vurdu
'Keşke fuar zamanı açıklansaydı'

Turizmcilerin fuarına erken rezervasyon damga vurdu

Doğu Akdeniz'in en büyük turizm fuarlarından biri haline gelen EMITT fuarında, yaz sezonu öncesi yüzde 40'lara varan erken rezervasyon indirim kampanyaları gündeme oturdu

Turizm sektörünün en büyük fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile fuarın bu yılki konuk ülkesi Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garrahah'nın katılımıyla kapılarını açtı. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek fuarı 3 bin 500'e yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Geçen yıl krizin gölgesinde geçen turizm sektörünün ardından bu yıl fuara 60 ülke ve Türkiye genelinde 100'ü aşkın il ve belde katıldı. Fuara tur operatörleri ve otellerin erken rezervasyon kampanyası ve sigortaları damgasını vurdu. Geçen yıl mayıs ayında başlayan bu sene ise şubat başına çekilen erken rezervasyon kampanyalarındaki indirim oranları yüzde 40'ları buldu. Ayrıca kampanyalarda pek çok tur operatörünün iptal riskini ortadan kaldıran erken rezervasyon sigortaları da dikkat çekti.

SEKTÖR YÜZDE 3 BÜYÜDÜ

Bakan Günay, Türkiye'nin 2009'u 21 milyar dolar turizm geliri ve 27 milyonluk turistle kapattığına dikkat çekerek "Turizm sektörü tekstil ve otomotiv gibi sektörlerden daha önemli bir gelir kaynağı haline geldi" dedi. Bakan Günay Türkiye'nin dünyada turizmin yüzde 5 daralmasına rağmen Türk turizminin yüzde 3 artış yakalamasında İstanbul'un etkisinin büyük olduğunu kaydetti. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut ise erken rezervasyon kampanyaları sayesinde "Neden yabancıya ucuz bize pahalı satılıyor" sorusunun da artık kendilerine sorulmadığını söyledi. Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür ise bu yıl Türk turizminin yüzde 6'nın üzerinde büyüyeceğini belirtti.

Mesir macunu dağıtıldı
İl ve ilçelerin kendilerine has ürünleri sergiledikleri standlar yine ilgi odağıydı. Amasya standında sanat müziği icra edilirken Manisa standında mesir macunu dağıtıldı. Van standında ise bu sabah 10.00-12.00 arasında geleneksel Van kahvaltısı sunulacak. İzmir standında Zeybek gösterisi, Şarköy standında şarap tadımı yapıldı. Bu yıl ilk defa Batı Karadeniz illeri birleşerek 'bölgesel tanıtım' stratejisi çevçevesinde bir arada tanıtım yaptı. Japon standında ise yeşil çay ikram edilirken Kübalılar şarkılarıyla coşturdu.

'2011 iyi geçecek gibi görünüyor'
BAKAN

"Türkiye'nin açtığı yolu takip ediyoruz"
MISIR'IN turizm bakanı Zoheir Garranah, Türkiye'de başlattıkları pazarlama çalışmaları kapsamında Ankara, İzmir ve İstanbul'da yaklaşık 200 bin dolar bütçeli kampanyaya başladıklarını kaydetti. Türk özel sektörünün açtığı yolu takip ettiklerini dile getiren Garranah, "Türkiye turizmde çok iyi bir yol izledi. Biz de şimdi aynı yolu takip ediyoruz' diye konuştu. Her şey dahil sisteminin iyi uygulandığında Türkiye'de olduğu gibi başarılı sonuçlar doğuracağına da değinen Garranah, "Ancak otel dışındaki hizmetlerin ve servislerin de aynı oranda artırılması gerekir" diye konuştu.


Günay, turizm sektörünün otomotiv ve tekstilden daha büyük olduğunu belirtirken, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, yaşanan olumlu gelişmelerin 2011'in iyi geçeceğine işaret ettiğini söyledi. Bu yıl konuk ülke olan Mısır'ın turizm bakanı Garranah'ın Türkiye'yi turizmde örnek aldıklarını açıkladı.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Ekonomi Haberleri
Diğer Ekonomi Haberleri
Portekiz de maaşları 2013'e dek donduracak
Avrupa'nın 5'inci büyüğü resesyondan çıkamadı
Brown: Bankalara küresel vergi gelebilir
AB liderleri euronun hatırı için Yunanistan'ı ipten aldı
Ziraat, kredide yüzde 15 büyüyecek
Türkiye makus talihini yendi, yola IMF'siz de devam edebilir
Bankacıların primine düzenleme yolda
Renkli baskılara siyah beyaz maliyet
'Kıdem tazminatı hepimizin sorunu'
İTO, İstanbul'un 15 tarihi çeşmesini 1 milyon liraya yenileyecek
'100 binlik imar planı anayasa olacak kişiye ve kuruma göre değişmeyecek'
TÜSİAD, şubat sonunda Ankara'ya çıkarma yapacak
Alkaş: Yabancı markalar Türkiye'ye gelmeye hazır
Bank Asya'da genel müdürlüğe Özdemir getirildi
Atlas Copco, Türkiye'de yüzde 15 büyüyecek
Bangladeş ve Türkiye arasında tekstil tedarik zinciri kuruldu
Mado, dondurmadan sonra 'Fırın'la sıcak ekmek de satacak
'Genç Davos'un katılımcıları küresel firmalara seslendi
Krizdeki Yunanlıları Azeri gazı da yakacak
İzmirliler liman için Ankara'ya iki plan sundu
Nazenin V, süperyat oscarının finalisti
Ford Otosan'ın direksiyonu tekrar Türklere geçti
Tekel'de açlık grevi sona erdi
AB'den Yunanistan'ı kurtarma kararı
Bir geri çağırma da Alman devinden
Plazalarda topuk sesleri
Tekel işçileri için Şahin devrede
Çalışanlara kötü haber
Yabancıların Garanti Bankası ilgisi
4/C'li çalışana sendika yolu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
İMKB 100 (2012/05/25)
İMKB 100 54809,94
Değişim oranı % -0,19
Hacim-milyon TL 2361037723
Yükselen hisse 174
Düşen hisse 228
Değişmeyen hisse 205
İMKB 100 DEĞİŞİM GRAFİĞİ
2012/05/25
1000 TL'NİZ GEÇEN HAFTA NE OLDU
USD % 0,74 1013,5 TL
EURO % -0,84 980,5 TL
IMKB % -4,4 956,02 TL
DÖVİZ
Döviz Alış Satış
ABD Doları 1,8425 1,8435
EURO 2,3065 2,3075
İngiliz Sterlini 2,89 2,903
İsviçe Frangı 1,92 1,931
Japon Yeni 2,305 2,326
PARİTELER
Döviz Parite
Euro / USD 1,2517
Sterlin / USD 1,5747
USD / Japon Yeni 0,7926
USD / İsviçre Frangı 0,9547
DÜNYA BORSALARI
Borsa Son Değer %Değişim
Bovespa, Sao Paulo 54463,16 0,74
Hang Seng HK 20501,67 0,31
Argentina MERVAL 2340,26 2,26
Nikkei 225 8580,39 0,2
T300 Comp. Toronto 11576,47 0,09
Taiwan Weighted 7147,75 -1,75
DJ Industrial 12454,83 -0,6
Straits Times 2780,42 -1,53
DJ Transport 5079,84 -0,56
All Ordinaries, Sydney 4081,20 -0,61
HİSSELER
Sembol (ör: "ISCTR")
ARA
YÜKSELEN HİSSELER
Hisse Değer Değişim
IZMDC 5,78 9,47
INDES 3,09 8,80
CBSBO 0,32 6,67
NIBAS 2,31 6,45
DÜŞEN HİSSELER
Hisse Değer Değişim
DENIZ 14,20 -20,00
ENKAI 4,02 -12,42
CEYLN 2,08 -12,24
DOGUB 1,75 -12,06
EN YÜKSEK İŞLEM HACMİ
Hisse Hacim
GARAN 5,86
AKBNK 5,44
ISCTR 3,75
VAKBN 2,99
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol