Türkiye'nin en büyük et tedarikçilerinden Etçii Yönetim Kurulu Başkanı Emin Arslan da ithal edilen hayvan miktarının yıllık ihtiyacın neredeyse binde biri kadar olduğunu söyledi. Arslan, "Kırmızı et piyasasında akbabalar dolaşmaya başladı. Bu kişiler, kanunların verdiği ölçüde ve ihale ile az sayıda canlı hayvan getirildiğini bildiklerinden köylünün elinde çok az sayıda olan hayvanları satın alarak fiyatları yükseltmeye başladı. Spekülatörler gerçek manada şimdi devreye girdi. 'İthal canlı hayvan ve et getirmeyelim, biz elimizdeki yetişmiş danaları 12 TL'ye veririz' diyenler, fırsatçılık yaparak ve ellerindeki yetişmiş hayvanlarını satmayarak kemikli karkas gövde et fiyatını 20 TL çıkması için uğraşıyor" dedi. Şu ana kadar ithal edilen kasaplık sığır sayısının 3 bin civarında olduğunu, toplamda gelecek rakamın ise 16 bin olacağını belirten Arslan, Türkiye'nin minimum ihtiyacının yaklaşık 170 bin kasaplık sığır olduğunu söyledi. Arslan, hükümetin Et ve Balık Kurumu'na verdiği ithalat iznini özel sektöre de vermesi halinde sorunun kısmen çözülebileceğini savundu.