İşkembeci için bu kadar yatırım yapılır mı? Türkiye'de restoran sektörü gelişiyor. Gelişirken kriterleri de oluşuyor. Mutfak danışmanlığı olan, ajansı olan, gıda mühendisi, hukukçusu, mimarı olan, hepsini bir araya topladığınızda oluşan bir işletme düşünün. Artık yeni yeni Türkiye'de bunlar gelişmeye başlıyor. Lokantada moda tasarımcısının ne alakası var denebilir ama artık hayatımızda var. İSO 22000 belgesi var mı, var. Önceden Türkiye'de restorancılık "yemeğini pişir, yağını suyunu koy, masada satıp parasını cebine koy" şeklindeydi. Artık bunlar tarihte kaldı. Bir lokanta markasına yatırım yapmazsa artık bu saatten sonra başarılı olması mümkün değil. Türkiye'deki restorancılık sektörü değişime uğruyor. Bunları uygulayanlar kaçınılmaz başarılı olacaklar.
Avrupa Birliği normlarına uymayan yemekler konusunda ne düşünüyorsunuz? Avrupalı bununla ilgili yasak belirlememiş aslında. Bir lokanta bir ürünü üretip yatıyorsa bunu hijyen kurallarına uygun yapmasını şart koşmuş. Bizim kokoreç sektörü sokaktaydı. Toz toprağın içinde. Bir de kömürde pişmeden dolayı yağ vardı. Hijyenik bir ortamda pişirilmesi lazım. Biz kokoreçlerimizi, işkembelerimizi tahlil ettirdik. TÜBİTAK'a gönderdik. Hijyen ve kolestrol değerini ölçtürdük. Bunların hepsi belge olarak elimizde mevcut. O kadar korkulacak bir şey de yok, mönülerimizde bunların değerini de yazdık. Herhangi bir doktora da değil, direkt TÜBİTAK'a tahlil ettirdik.
Neden 14 yıl sonra Etiler? İstanbul'da restoran açacağımız üç semt var. Bakırköy, Etiler ve Bağdat Caddesi... Önümüzdeki yıl Bağdat Caddesi ile misyonumuzu tamamlayacağız...Yurtdışında Londra, Moskova ve Yunanistan'dan da teklif geldi. Fakat şu anda oralar için hazır değiliz.
Siz 8 ay önce yatırıma başladığınızda "ekonomik kriz" konuşuluyordu. Siz bundan ürkmediniz mi? Her zaman söylerim. Biz gıda işi yapıyoruz. Yiyecek içecek sektöründe işini iyi yaparsan kriz dönemlerinde en az etkilenen sektör olursun. Biz de işimizi düzgün yaptığımız için etkilenmedik. Bu kriz ortamında cumartesi gecesi bin 500 kişi girdi dükkâna. Hiç iş düşmedi, ak Bakırköy Sarıhan Gusto, birçok tarihi olaya da ev sahipliği yaptı. Beşiktaş'lı Serdar Özkan, bu yıl gerçekleşen Galatasaray transferi için anlaşmayı burada yaptı. Ve Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, buranın çok sıkı müşterileri arasında...
sine sürekli arttı.
SERDAR BURADA GS'Lİ OLDU
Binali Yıldırım, Abdülkadir Aksu, Mehmet Ağar, Adnan Polat, İbrahim Tatlıses, İlber Ortaylı, Zeynel Abidin Erdem, Rıdvan Dilmen, Ümit Özat, Arda Turan, Hakan Şükür, Berhan Şimşek, Rıdvan Dilmen, Şahan Gökbakar ziyaretçiler arasında.
R
IDVAN DİLMEN DE MÜDAVİM
Bakırköy Sarıhan Gusto, birçok tarihi olaya da ev sahipliği yaptı. Beşiktaş'lı Serdar Özkan, bu yıl gerçekleşen Galatasaray transferi için anlaşmayı burada yaptı. Ve Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, buranın çok sıkı müşterileri arasında...