Kahve
kültürünü yaygın hale getirmek için üniversite kuran İtalyan kahve zinciri, espresso'nun yaratıcısı Illy'nin CEO'su Andrea Illy, ABD'li kahve zincirleriyle sütlü kahveye kayan Türk damak tadının yeniden Türk kahvesine en yakın tat olan espressoya kaydığını söyledi. Özellikle eğitim seviyesi yüksek olan insanların espresso içtiğini dile getiren Illy, "İşadamları devamlı espresso içerler çünkü en az kafeinle tek yudumla bütün aromayı tatmak isterler. Tabi espressonun Türk kahvesine en yakın tat olması da bunda etkili" dedi. Gurme kahvenin yükselen bir trend olduğunu ifade eden Illy, "Bir fincan gurme kahve ulaşılabilir lükstür" dedi. Kahvenin aslında bu toprakların kültürü olduğunu belirten Illy, "Biz kahveyi sanatla bağdaştırdığımız için galeriler açıyoruz. İstanbul galeri açtığımız beşinci şehir oldu. Bu Türkiye'ye olan inancımızın da bir göstergesi" dedi.