İş,sanat ve spor camiasından pek çok isme hizmet veren Özgür Şef olarak bilinen Özgür Özkan, işadamlarının et zevklerini anlattı. Özkan'ın verdiği bilgiye göre farklı ülkelere seyahat eden ve gittiği yerlerin yemeklerini tadıp bir damak zevki oluşturan patronlar, iş ete gelince mutlaka ortanın da altında pişmiş yani en sık kullanılan haliyle az pişmiş et seviyor.
BOYNER ETİN TÜRÜNÜ DAHİ BİLİR
Mustafa Koç ve Cem Boyner için "Etten en iyi anlayan isimler" tabirini kullanan Özgür Özkan, "Cem Boyner eti benden iyi bilir. Dananın angus mu düve mi olduğunu hemen anlar. Hata ya da özensizliği affetmez" dedi. Özkan'ın et zevkine güvendiği isimlerden biri de Mustafa Koç. Fazla müdahale edilmemiş, ızgara T-bone ve bonfile tercih ettiğini belirten Özkan, sos olarak ise çoğunlukla içinde wasabi bulunan hardal yemeyi sevdiğini söyledi. Suzan Sabancı ve eşi Haluk Dinçer'in ise çocuklarıyla yemeğe geldiğini belirten Özkan, "Çok sık kaburga, pirzola yiyen bir aile. Ama çocuklar olmadığında mutlaka soslu ya da ızgara bonfile yiyorlar" dedi. Özkan'ın listesinin başındaki isimlerden biri de Murat Vargı. Vargı'nın yanında yetiştiğini belirten Özkan, "Vargı'nın yemek zevki tartışılmaz" dedi. Özkan, Ali Kibar ve Ferit Şahenk'in pirzola ve el yapımı köfteyi sevdiğini, az pişmiş bonfileden de vazgeçmediklerini söyledi.
ŞARAPLAR EVDEN
Etlerin üzerinde İşadamlarının isimlerinin olduğunu belirten Özkan, "Seçilen etler günlerce dinlendiriliyor. Pişirme vakti gelince de haber veriyoruz, yemeye geliyorlar" diyen Özkan, patronların içeceği şarapları da kendi evlerinden getirdiğini söyledi. Özkan patronların yerli şarap yanında İtalyan ve Fransız şarapları da içtiklerini söyledi.
FAST FOOD ZİNCİRİ KURUYOR
Ataşehir'de
açtığı et restoranından sonra elde yaptığı köfte, sucuk ve sosisi de kuracağı fast food zincirinde satmayı planladığını belirten Özkan, "Korner'da sadece sucuk, köfte ve burger satılacak. Büfe ise fast food restoran gibi işleyecek" dedi.
BİR OTURUŞTA 1.5 KİLO YİYOR
İşadamları dışında sporcu ve sanatçıları da ağırladığını belirten Özkan, sporcuların bir oturuşta 1.5 kilo et yediklerini söyledi. Özkan, "Onlar et olsun benim olsun diye düşündükleri için sadece o lezzeti tatmak istiyorlar" dedi.