Yılın en hareketli günlerini ramazanda yaşayan baklava üreticileri haftalar öncesinden farklı şehir hatta ülkelerden gelen talepleri yetiştirmek için kapasite artırıyor. Koska Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Dindar, bayram öncesinde üretimlerini 8 ile 10 ton arasında artırdıklarını belirterek, siparişlere yetişmek için çift vardiya çalıştıklarını söyledi. Bayrama özel tahinli badem tatlısı gibi ürünler de çıkardıklarını anlatan Dindar, en çok talebin baklava ve çifte kavrulmuş lokuma geldiğini kaydetti. Dindar, özellikle Cidde, Dubai ve Kadar'a baklava ihracatının bayramda arttığını vurguladı.
DUTY FREE'LER TAVAN YAPTI
Her yıl bayram arifesinde üretim ve satışların üç katına çıktığını belirten Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllüoğlu da "Kapasitemiz yetse bunun çok daha üstüne çıkarız. Yurtdışından gelen taleplere de yanıt vermeye çalışıyoruz. Şu anda hava- limanlarındaki duty free'lerde satışlarımız tavan yaptı" dedi. Geçen yıl bayramda sıcaklar nedeniyle az satış yaptıklarını anlatan Güllüoğlu, bu yıl satışlarda yüzde 25 artış beklediklerini ifade etti.
GÜNDE 300 TEPSİ
Gaziantepli İmam Çağdaş'ın patronu Burhan Çağdaş da ramazanın başında bayramlık baklava siparişleri aldıklarını ve günlük 300 tepsi baklava ürettiklerini söyledi. Çağdaş, bayramdan önceki üç günde üretimi hızlandırdıklarını belirtti.
İki aylığına imalathane kuruluyor
Faruk Güllüoğlu, sahte imalathaneler hakkında da vatandaşı uyardı. Bayramdan önce merdivenaltı diye tabir edilen bazı imalathanelerin piyasadan usta topladıklarını anlatan Güllüoğlu, "Bu kişiler içinde ne olduğu belli olmayan baklavaları gece saatlerinde arabaların arkalarında ucuza satıyor. Kaliteli bir baklavanın kilosu 25 TL'den az olamaz. Olursa o baklavada tereyağ yoktur, fıstık yoktur, Onun adı baklava değildir" dedi.