Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bugün Dünya Müzik Günü

Aslında tüm dünyada 1981 yılından beri kutlanıyor. Biz bu yıl fark ettik. Aslında 'biz' dediğim, TRT Müzik kanalı. Bugün 17.00 -21.00 saatleri arasında TRT Müzik müthiş bir canlı yayın gerçekleştirecek. İstanbul'da üç ayrı mekandan; Galata Kulesi'nden, Ortaköy'den ve Kadıköy'de konservatuvar binası önünden, ayrıca Ankara Güven Park ve İzmir Konak Meydanı'ndan yapılacak canlı yayınlarla, sokaklarda çalan amatör ve yarı profesyonel müzisyenlerin şovları ekrana taşınacak.
Aynı zamanda İstanbul metrosunda çalan müzisyenlerin performanslarından derlenmiş görüntüler eşliğinde müzik yazarları ve yorumcularının görüşleri de ekrana yansıtılacak.
Ortaköy'de İzzet Öz'ün sunumlarıyla başlayacak program, 21.00'de Akşam Sefası (Dünya Müzik Günü Özel Repertuvarı) ile devam edecek ve daha sonra da TRT İstanbul Radyosu'ndan canlı yayınlanan Fuat Güner'le Müzik Ömür Boyu programı ile 24.00'te sona erecek. Organizasyonun iki temel amacı var: Birincisi; amatör ve profesyonel müzisyenlerin sokak performanslarını cesaretlendirmek. Diğeri de ücretsiz konserler organize etmek; herkes için, her yerde müzik kavramını geliştirmek.
Bu arada geçen ay olanları hatırlarsınız: Ankara polisi, Tunalı Hilmi Caddesi'nde sokak müziği yapan lise öğrencilerini gözaltına alıp Kabahatler Kanunu'nu ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza kesmişti. Bir de doğu illerimizden birinde, (hangisi olduğunu hatırlayamadım) sokakta müzik yapan yabancı bir grubu "Burada kalabalık yapıyorsunuz" diyen belediye ekipleri kovalamıştı.
Acaba diyorum, Dünya Müzik Günü bize 'fazla' gelmesin?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA