Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sen neredeydin Mekiye?

İlk kez bir pop müzik yarışmasından 'Türkü Yıldızı' çıkacak... Star Akademi'nin bülbül sesli yarışmacısı Mekiye'yi izlemeye doyamıyorum. Bu hafta da birinci olamamasına rağmen izleyenleri mest eden bir performans ortaya koydu.
Mekiye doğru zamanda yanlış yerde. Ülkemizin farklı kültürlerden oluşan zenginliğinin keyfini çıkarmak, bununla gurur duymak varken, birbirimize düşman edildiğimiz şu günlerde Diyarbakırlı bir genç kızın çıkıp, gönül tellerimizi titretmesi harika bir zamanlama. Ama gelin görün ki Star Akademi bir pop yarışması.
İki kez türkü yarışmasında jüri üyeliği yaptım, Mekiye gibi bir sese rastlamadım. Onu Akademi'de her izlediğimde "Ah be güzel kızım, biz türkücü ararken sen nerelerdeydin?" diyorum.
Zira Mekiye haftalardır adeta işkence görüyor. Yarışmanın uluslararası formatı gereği ona pop şarkılar okutuyorlar. İlk kez bu hafta 'bildiğini' okudu. Hem de ne okumak... 'Kışlalar Doldu Bugün'ün arkasına harika bir Kürt ezgisi doladı ki, evladını şehit veren ana da, oğlunu dağdaki teröriste kaptıran ana da aynı anda, aynı duygularla, aynı gözyaşını döktü.
Belli ki Mekiye'ler bağlayacak bizi yeniden birbirimize... Belli ki bir kez daha türküler köprü olacak zorla birbirinden uzaklaştırılmaya çalışılan gönüller arasında... Belli ki daha önce olduğu gibi, türküler birer posta güvercini olup uzak diyarlardan buralara haber uçuracaklar...
Peki kimdi o Mekiye? Diyarbakır'da 9 çocuklu bir ailenin okuma şansı bulup konservatuvar eğitimi alabilen tek ferdi... Ve babası aylardır işsizdi Mekiye'nin...
Koca bir ülkenin gerçeği, iki türküye sığar mı?
Bazen sığıyor işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA