Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

6 dakikanız var

Geçen hafta sormuştum, "Somali'ye yardım gecesi düzenleyecek bir televizyon kanalı yok mu?" diye... Kanaltürk'ün Melek Annesi'nin kayıtsız kalmayacağını adım gibi biliyordum.
Biliyordum, çünkü İpek Medya Grubu'nun sahibi İpek kardeşlerin anneleri Melek Anne tıpkı Gazze'de olduğu gibi Somali dramında da ilk davranan kişi olacaktı. İki yıl önce yine Melek Anne'nin desteğiyle Medyatik'te düzenlediğimiz Gazze'ye yardım gecesinde tam 44 ünlüyü ağırlamış, rekor bir para toplamıştık. Bu programın ardından pek çok televizyon kanalı benzer yardım geceleri düzenlemişti.
Nitekim televizyonlar arasında bayrağı ilk eline alan yine Kanaltürk oldu. Önceki akşam kanalın yeni yüzleri Aysun Kayacı, İsmail YK, Burak Kut ve Sevcan Orhan'ın önderliğinde, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin desteğiyle son derece anlamlı ve faydalı bir yardım gecesi düzenlendi. Kanaltürk yönetimi ise hem 250 bin liralık bağışıyla hem de o günkü tüm reklam gelirlerini Somali'ye göndererek, örnek bir davranış sergiledi.
Ancak geceye SMS yağmasına sebep olan ve necip Türk milletinin yardımseverliğini, insani duyarlılığını tetikleyen en büyük etken programın başında yayınlanan o müthiş klipti. Yürek yakan fotoğraflardan derlenen görüntüler eşliğinde hazırlanan klip, sanatçıların yaptıkları anlamlı yardım çağrıları ile adeta yüreklere ok gibi saplandı. Bence Kızılay bu klibe sahip çıkıp tüm kanallarda yayınlatmalı.
Bir buçuk ayda 30 bin çocuğun açlıktan öldüğü Somali'de her 6 dakikada bir çocuk açlıktan hayatını kaybediyordu. Sevcan Orhan'ın sözleri o andan itibaren her 6 dakikada bir içimde yankılanıp, duruyor:
"Fazla vaktiniz yok. Bir hayat kurtarmak için sadece 6 dakikanız var. Haydi davranın telefona..."
(Sabah yaz 2868'e mesaj at, 5 TL bağış yap)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA