Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muhabirin 270 bin lira maaş alması

Aylık değil, yılda... Yine de büyük para. Ayda 22 bin 500 lira eder. Bu maaşı Türkiye'de kimse vermez. Bizde en baba muhabir 3-4 bin lira alır... Bu maaşı alan kişi; News of the World gazetesinin dünyaca ünlü 'zarfçı' muhabiri Mazhar Mahmud. Adam aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Son marifeti; Pakistan Kriket Milli Takımı'ndan üç oyuncuyla 150 bin sterlin karşılığında şike anlaşması yapması.

ÖZEL HAYAT MESELESİ
Maç Mahmud'un istediği şekilde bitti. Pakistanlı oyuncuların para destelerini sayarken çekilen fotoğrafları, İngiltere'de olay oldu; Pakistan karıştı. Mahmud daha önce de 'Slumdog Millionaire' filminin çocuk yıldızı Rubina Ali'yi, Dubaili şeyh kılığına girerek 300 bin dolara satın almak için babasıyla pazarlık yapmıştı. Bahis mafyası lideri kılığında Dünya Bilardo Şampiyonu John Higgins'e para karşılığı maç kaybetme teklifi yaptı. Teklifi kabul eden Higgins ömür boyu men cezası aldı. Mahmud ile ilgili daha fazla bilgi için dünkü Vatan gazetesine göz atın. Bugün Mahmud'u neden yazı konusu seçtiğime gelince... Efendim, son dönemde, 'sit-com gazeteciliği' diye bir kavram ortaya atıldı. Bireyselliğin altın çağını yaşadığı şu günlerde, yazarların özel hayatlarını köşelerine taşımalarına ben de karşı değilim. İlgi çekiyor.

ÖNCE HABER GELİR
Eğlenceli haberlerin de daha çok yer alması taraftarıyım. Çünkü haber artık her yerde... İnternette yüzlerce haber sitesi, ekranda onlarca haber kanalı var... Haberler anında cep telefonunuza geliyor. Yazılı basının, internet ve TV ile baş etmesi mümkün değil. Ancak ben yine de "Haber artık ikinci plandadır, yazılı basının kurtuluşu 'sit-com gazeteciliği'dir" söylemine karşıyım ve bu noktada Mazhar Mahmud'un haberciliğini örnek gösteriyorum. Önce haber gelir, sonra 'sitcom'... Mahmud haberi patlatır, ortaya tartışılacak bir gündem çıkar ve köşe yazarları bu haberden yola çıkarak yorum yaparlar, farklı bakış açıları ortaya koyarlar. Haber olmadan neyi yazacağız ki! Bir yazar kendi özel hayatıyla ne kadar ilgi odağı olabilir? Haber olmadan arkadaş arasında geyik bile çeviremezsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA