Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Çöpçüler' şarkısını kim yazdı

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, 'Düşünen Şarkılar' albümündeki giriş yazısında magazinsel bir polemik ortaya atmış...
Albümdeki bazı şarkı sözleri için Bedia Tuncer isimli bir edebiyat öğretmeninin Bakırköy'deki hastaların şiirlerinden derlediği 'İnilti' adlı kitaptan alıntı yapılmış.

NEREDEYSE AYNI
Kurt'un yazısından aynen aktarıyorum: "İnilti kitabının 1964 yılında basılan nüshasında bulunan 'Çöpçüler' şiiri, Erkin Koray'ın yıllar sonra seslendirdiği 'Çöpçüler' şarkısının sözleriyle neredeyse aynıdır. Koray'ın 1985'te uzunçalarına aldığı şarkıya, 1971'te Sokak Çocuğu Ali adındaki şarkıcının kırkbeşliğinden alındığı notu düşülmüştür. 'İnilti'deki dipnota göre, 33-B servisinden N.C. rumuzlu hastanın, bu şiiri 1963'te yazdığı anlaşılmaktadır."
İşte o şiirden bir birkaç mısra:
"Caka yaparken sokaklara/ Aşkımı düşürmüşüm... Sabahleyin adım adım/ Yolları hep aradım/ Kahrolası çöpçüler/ Aşkımı süpürmüşler..."
Eğer bu iddia doğruysa Türk Rock Müziği'nin efsane şarkısı 'Çöpçüler' de Bakırköy'den çıkmış demektir!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA