Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

74 milyonun nüfus bilgisinin çalınması

Telefonla yaptığınız bankacılık işlemleri sırasında operatör size ne soruyor? Doğum tarihinizi, annenizin kızlık soyadının ilk ve son harfini, T.C. kimlik numaranızı...
Peki, kayıp ve çalıntı nüfus cüzdanları ne işe yarar?
Neredeyse her işe yarar. Adınıza mukavele, sözleşme imza yaparlar, şirket kurarlar vs... Lafı fazla uzatmayım, nüfus bilgileriniz kötü insanların elline geçtiğinde hayatınız kararır.

BİN 500 LİRA YETER
Organize Suçlarla Mücadele ekibi, önceki gün bir çetenin 74 milyon vatandaşın kütük bilgilerine ulaştığını açıkladı. Çete, bin 500 liraya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün kullandığı programı satın almış. Sisteme girip istedikleri insanın tüm bilgilerini elde ediyorlarmış.
Daha önce de buna benzer bir olay yaşanmıştı. 74 milyon insanın nüfus bilgileri kim bilir kimlerin elinde. Eminim çete üyeleri, bu bilgileri birçok 'kötü adamla' paylaşmıştır.
Hayatımız internette geçiyor. Birçok işlemi internet ve telefondan yapıyoruz.
E-devlet olduk ama güvenlik sıfır... İnsanın aklı almıyor. Bu kadar kolay mı bu iş? Bin 500 liraya bilgisayar programını al, istediğin bilgiye ulaş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA