Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir 'femme fatale' dizisi

'Femme fatale' kavramı Fransızca'da 'felakete neden olan kadın' anlamına gelir.
Bu kadının özelliği seksi olmasıdır; erkekleri çok rahat baştan çıkarır ama hayatlarını da çok rahat şekilde kabusa çevirir ve bundan da büyük zevk alır!
Bazıları, tüm kadınlarda, ama az ama çok, 'femme fatale' ruh halinin olduğunu söyler ama ben bu varsayımın feministlere gıcıklık olsun diye ortaya atıldığına inanırım.
1940 ve 50'lerin 'film noir' akımında bol bol 'femme fatale' karakterler görürüz. 'Postacı Kapıyı İki Kere Çalar', 'Double Indemnity' gibi klasiklerin dışında; son dönemde 'Lost Highway', Brian De Palma'nın 'Femme Fatale' filmi gibi başyapıtlarda da, erkeklerin sonunu getiren kadınları zevkle izledik.
Neden bugün bu mevzuya girdiğime gelince; yarın Sinema TV'de, saat 23.00'te 'Femme Fatales' adında yepyeni bir dizi başlıyor da ondan.
Her bölümünü farklı yönetmenlerin çektiği Amerikan yapımı bu dizide; seksi ve tehlikeli kadınların gerilim dolu maceralarını izleyeceğiz.
Bu dizide 'Double Indemnity'den ilham alınmış ama dizi 'Pulp Fiction'dan da besleniyor. Tabii öykülerin hepsi yeni! Tanit Phoenix gibi güzel kadın oyuncuların rol aldığı dizide, her bölüm 30 dakika sürüyor.
Sürükleyici, gerilim dozu yüksek, bir oturuşta bitirebileceğiniz bir dizi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA