Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TURGAY NOYAN

Peri, Cannes Yat Fuarı'ndan ödülle döndü

Yaz sezonu geride kalırken dünyanın çeşitli köşelerindeki yat fuarları birbiri ardına kapılarını açmaya başlıyor.
Bendeniz de bu fuarlara gidip, yeni tekne ve teknolojileri görebilmek için elimden geleni yapıyorum. Akdeniz çanağında sezonun ilk ses getiren fuarı Cannes'da düzenleniyor. Hatta açılış fuarı olarak da adlandırılıyor. Ne hikmettir bilmem. Ben bir türlü eğrisini doğrusuna getirip bu fuara gidemiyorum. Belki daha yazı bitiremediğimden, belki de nasıl olsa Monaco var diye geçiştirmemden... Orta ve büyük ölçekli yatların katıldığı, ufak tekne ve aksesuarın yok denilecek kadar az oranda yer aldığı bu fuardan bu yıl pek keyifli bir haber geldi.
15 Eylül'de tamamlanan Cannes International Boat & Yacht Show'da kompozit yat üretimiyle adını duyuran Peri Yachts, 'Best Interior' ödülüyle büyük bir başarıya imza atmıştı.
Geçtiğimiz yıl Monaco Fuarı'nda Peri Yachts'ın 29 metrelik modelinin gördüğü ilgiyi, insanların beğenisiyle benim de göğsümün kabardığını sizlere nakletmiştim. Bu kez her şeyiyle Türk bir firmanın dünyanın en önde gelen yat üreticilerinin katıldığı ve büyük yat otoritelerinin yakından takip ettiği fuarda, bu başarıyı göstermesi geçtiğimiz yıl gördüğü ilginin boşuna olmadığının da bir kanıtı.
Fuar kapsamında, uluslararası sektörün önemli yayınlarından biri olan Yacht France'ın düzenlediği 2008 World Yacht Trophy Yarışması'nda, altı ayrı tekne dalından biri olan Flybridge Over 24 Meters kategorisinde Peri 29, Best Interior (En İyi Dekorasyon) ödülünü almaya hak kazandı. Düzenlenen törende ödülü, Peri 29 serisinin tasarımcısı, Scaro Design'ın Başkanı Selçuk Koçak aldı.
Bu arada birkaç kelime de Koçak için yazalım. Selçuk Koçak, çok ciddi ve başarılı işler çıkaran bir Türk tasarımcı. Scaro adlı firması da yüzde 100 yerli. Ve devler arenasında inanılmaz işler çıkarıyor. Geçen yıl onun Monaco'da standını görmüş, keyifle ziyaret etmiştim. Selçuk Koçak'ın genç yaşına rağmen giderek yükselen ve dünyada adını duyuran bir tasarımcı olması bizim yat inşa sektöründe ne kadar önümüzün açık olduğunun bir göstergesi olduğuna inanıyorum.
Özetle Peri Yachts Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çambol'u ve mesai arkadaşlarını bugüne kadar verdikleri emeklerin karşılıklarını aldıkları için tüm kalbimle kutluyorum.

FRANSA BİTTİ SIRA AKDENİZ'DE
Fransa'daki açılış haftası Nice'de 14 Eylül'de tamamlanarak Akdeniz geçişi başlayan Avrupa Kültür Başkenti Cap İstanbul'un (Rota İstanbul) ilk etabı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bu yıl üçüncüsü düzenlendiği için artık bir Akdeniz klasiği olan Cap İstanbul'un Nice-Sardunya (Cagliari) arasındaki birinci etabını büyük risk alarak, 29 denizcinin arasından sıyrılmayı başaran 41 yaşındaki tecrübeli yelkenci Eric Drouglazet kazandı.
Cap İstanbul'a katılan denizciler, 19 Eylül Perşembe günü başlayıp 22 Eylül'de Sicilya'da bitecek ikinci etaba bol bol uyuyarak ve yemek yiyerek hazırlandılar. Ben bu satırları yazarken yelkenciler ikinci etap için henüz yelken basmışlardı. Yarışçılardan bazıları hazırlıklarını programın sonraki etaplarına ilişkin strateji geliştirmek üzerine odaklarken, kimisi de arkada bıraktıkları ilk etabın özeleştirisini yapıp, hatalarının bilançosunu yapmayı tercih ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA