Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÖRS

Boğazkere'den yapılan şaraplar

Cankara Boğazkere 2002
(Elazığ-Diyarbakır bölgesi üzümlerinden)

Koyu bordo renkli. Burunda belli belirsiz kırmızı meyve kokuları hissediliyor. Ağızda dolgun ve yoğun. Tanenleri güçlü ama rahatsız etmiyor. Şimdi de içilebilir. Ancak birkaç yıl bekletildikten sonra içilmesi daha yerinde olur.

Kavaklıdere Boğazkere 1999
(Diyarbakır bölgesi üzümlerinden)

Canlı yakut rengi. Burunda hafif baharat ve meşe kokuları. Tatlı kırmızıbiber ve pestil tatları hissediliyor. Tanenler oldukça yumuşamış, ortaya güçlü, damakta dengeli bir şarap çıkmış. Halen olgunluğunun zirvesinde.

Kocabağ Boğazkere 2002
(Kapadokya bölgesi üzümlerinden)

Canlı yakut rengi. Burunda ahududu, dağ çileği gibi orman meyvelerinin kokuları hissediliyor. Ağızda taze, ferahlatıcı ve epey yumuşak. Canlı, diri. Yaz aylarında serince de içilebilecek, zarif bir kırmızı şarap.

Küp Boğazkere 2002
(Denizli-Bekilli bölgesi üzümlerinden)

Koyu bordo rengi. Burunda böğürtlen ve vişne ağırlıklı kırmızı meyveler, ağızda yoğun vişne aromaları hissediliyor. Meyvemsiliği yüksek. Rahat içilebilecek bir şarap. Serince içilmesinde yarar var. Orta gövdeli, Boğazkere'nin hakkını veren oldukça iyi bir kırmızı şarap.

Turasan Boğazkere 2001
(Diyarbakır bölgesi üzümlerinden)

Koyu bordo renkli. Yabani kırmızı meyve, özellikle de vişne kokuları hissediliyor. Ağızda yoğun, güçlü. Damakta hafif tanenli, ancak itici değil. Meyvemsi, dengeli bir şarap. Yıllandırılmaya uygun. Bir süre bekletilmesinde yarar var.

Yazgan Kulüp Boğazkere 2002
(Elazığ bölgesi üzümlerinden)

Koyu yakut rengi. Burunda ağaç ve baharat kokulu. Ağızda fazlasıyla tanenli, damağı ve boğazı kurutuyor. Orta gövdeli ve damakta oldukça kısa kalıyor. Umulan meyvemsilik şarapta hissedilmiyor. Yoğun fıçı aromaları ağır basıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA