X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Üretim % 85 arttı et kuruş inmedi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Üretim % 85 arttı et kuruş inmedi

  • Giriş Tarihi: 15.2.2013

Et üretimi 2012'nin son çeyreğinde % 85, yılın tamamında % 18 arttı. KETBİR Başkanı Tunç, "Hükümet, çok teşvik verdi. Üretim arttı ama sanayicinin kâr tutkusuyla dünyanın en pahalı etini yiyoruz" dedi

Et üretimindeki artışa rağmen fiyatların bir türlü düşmemesi et sanayicisinin yüksek kâr marjıyla çalıştığını kanıtladı. SABAH gazetesinin gündeme getirdiği 'Ette kâr marjı yüzde 80' haberinin ardından Ulusal Et Konseyi Başkanı Ahmet Yücesan'ın "Ette kâr marjımız yüzde 15-25 civarında" şeklindeki açıklaması fiyatların neden düşmediğini ortaya koyuyor.

MİLLETİN KANINI EMİYORLAR

Bu durumu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri de teyit etti. TÜİK verilerine göre Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi 2012 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 17.9 artarak 915 bin 845 ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 86.3 artarken, 2011 yılının son çeyreğine kıyasla yüzde 33.2 arttı. Kırmızı Et Üreticileri Birliği (KETBİR) Başkanı Bülent Tunç, "Et sanayicisi ve zincir marketler vatandaşın kanını emiyor. Kâr marjları hiçbir vicdanın kaldırmayacağı şekilde yüksek" şeklinde konuştu.

'PAHALIYSA İYİDİR' İMAJI YARATILDI
Et ithalatı ve üreticilere verilen teşviklerle üretim artışının bile fiyatları düşüremediğini belirten Bülent Tunç, "Sanayiciler et ya da sucuğun kilosunu 20-25 liradan satsa bile kazanır. Ancak 60 liraya kadar sucuk satılıyor. Vatandaş, kasaba ya da markete gittiğinde 20 liraya kıyma almak istemiyor. Çünkü kalitesiz olduğunu düşünüyor. Bunu insanların aklına yerleştirdiler" diye konuştu. Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ve KETBİR Başkanı Yardımcısı Nazif Karabulut da toptan et fiyatının geçen yıla göre 1.5 lira ucuzlayarak 13 liraya indiğini söyledi. Karabulut, "Et fiyatı üretici için düştü. Tüketici ise bu düşüşü hissetmedi" dedi.





kalan karakter 1000

Ahmet Tan Ahmet Tan

İlginiz ve alakanız böyle ise;Artık sözün bittiği yerdeyiz.

Aynı Görüşte misiniz?
evet3
hayır0
cevapla 15.02.2013 14:41
TAKTİK TAKTİK

bunların taktiği bu zaten önce fiyatı arttır sonra bırak olduğu yerde kalsın.

Aynı Görüşte misiniz?
evet4
hayır0
cevapla 15.02.2013 09:58
Heyhat Heyhat

rant dünyası raund la kimse uğraşmak istemiyor

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 15.02.2013 09:22
mehmet mehmet

kapitalizm obur bir canavar gibi.para para düşünceleri hiçbir şeylerin düşmemesine mani olacaktır.insanlarda vicdan yoksa yasalar olmalı.yani allah korkusu yoksa kuldan korkacak.

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 15.02.2013 09:20
Gevezeliği bırakın Gevezeliği bırakın

Et sanayicisiymiş de efendim et bilmem necisiymiş de. Gevezeliği bırakın kardeşim, yem fiyatları ne kadar düşerse et fiyatları da o kadar düşer. Yem fiyatları yüksek kalırsa köylü, hayvancılıktan kopar bu et sanayicisi zevzeklerinin eline kalırız. Et pahalı kalmaya mahkum, bu kafalar koparılıp köylü ihya edilmedikçe. Et endüstriyel faaliyetler sonucu üretiliyorsa, organik değildir, ucuz da olamaz, bunu anlayamıyan var mı ? daha neyi konuşuyoruz

Aynı Görüşte misiniz?
evet6
hayır4
cevapla 15.02.2013 09:20

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.