Konya Şeker'in Meram'da devam eden ve tamamlandığında dünyanın en büyük Et-Süt Entegre Tesisi unvanına sahip olacak gıda kompleksinde deneme üretimlerine başlandı. Pankobirlik yöneticileriyle birlikte Panagro'nun Kaşınhanı Kampusunda incelemelerde bulunan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, tesiste marşa basıldığını, tekerleğin dönmeye başladığını bundan sonra sıranın hızlanarak süratle yol almaya geldiğini vurguladı. Panagro Süt Ürünleri Tesisinde üretilecek süt ve tereyağı çeşitleri Nisan ayında tüketiciyle buluşacak. Diğer süt ürünü çeşitlerini de üretecek olan Konya Şeker, Temmuz'da 100'den fazla ürün çeşidine ulaşmayı hedefliyor. Panagro Süt Ürünleri Tesisiyle bölgedeki bitkisel üretim ağırlıklı gelir kompozisyonunun köklü bir değişikliğe uğrayacağını söyleyen Recep Konuk, "Birkaç yıl sonra Konya Türkiye'nin kileri olarak tarif edilecek. Bir süre sonrada dünyaya gıda tedarik eden merkezler arasında önemli ve ön sıralarda bir yere sahip olacak" dedi.
ÜRETİMİ ARTI
Tarımsal ürünü işlemeye yönelik her tesisin üreticide karşılık bulduğunu, vurgulayan Konuk, "Japonya'nın tarıma elverişli arazisi Türkiye'nin tarım arazisinin beşte birinden daha az ama Japonya Türkiye'den daha çok tarımsal hasıla elde ediyor" dedi. 10 yılda tarımsal Türkiye'nin tarımsal üretimini 2.5 kat artırmayı hedeflediklerini belirten Konuk, dünyanın en büyük tarımsal ürün üreticileri sıralamasında ilk beşin içinde yer almak istediklerini sözlerine ekledi.