Et Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, yayınlanan yeni et tebliğiyle birlikte 2013'ün ilk 5 ayında sektörde yüzde 40'lık bir büyümenin gerçekleştiğini söyledi. 2013 hedefi ise yüzde 50 büyümek. Bılıkçı, et tebliğinin tüketicide et ürünlerine olan güveni artırdığını ve tüketicinin daha rahat et tüketmeye başladığını belirtti. 2010'da et fiyatlarının aşırı yükselmesi sonucu başlayan ithalatın son dönemde hızının azaldığını söyleyen Balıkçı, stoklardaki et miktarının ve canlı hayvan sayısının artmasının üreticileri ihracata yönlendirdiğini anlattı. Kırmızı et üretimi 2013 yılının ilk çeyreğinde 208 bin 597 ton oldu.