Sedef Adası'nda üç yıldan bu yana hizmet veren Elio Sedef Restoran, kısa sürede iş dünyasının gözdesi olmayı başardı. Yeme-içme sektöründe bir ilke imza atarak dört ayrı mutfağı tek bir mönüde toplayan Elio müşterilerine Günaydın Et'in etini, İskele Balık'ın meze ve balığını, Elio'nun İtalyan lezzetlerini ve Quick China'nın sushilerini sunuyor. Adaya tekneyle gitme imkânı ve resto- ranın gözden uzak olmasının da etkisiyle milyar dolarları yöneten işadamları üst düzey etkinliklerini buraya taşımaya başladı. Geçen yıl 20 bin VIP müşteri ağırlayan restoranın bu yılki hedefi ise 25 bin.
PLAJ HİZMETİ VAR
CFS (Comfort Food Services) İstanbul Yatırım A.Ş. tarafından işletilen restoranın ortaklarından Albert Özmizrahi, Türkiye'de mutfak sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. 300 kişilik kapasiteye sahip olan Elio Sedef'te plaj hizmeti de veriliyor. Özmizrahi, "İstanbul'da bu tarzda restoran çok az. Bu nedenle özel misafirlerini ağırlamak isteyen isimler buraya geliyor. Birçok gece masalarımızın çoğu Türkiye'nin en büyük şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileriyle doluyor" dedi. Sistemlerinin oturmasının ardından yurtdışına açılmayı planladıklarını belirten Özmizrahi, önümüzdeki dönemde hedeflerinin Yunanistan veya Fransa'da şube açmak olduğunu söyledi.
Garsonluktan res toran müdürlüğüne
CFS olarak 150 kişi iş sağladıklarını ve bunun 50'sinin Sedef'te çalıştığını belirten Özmizrahi, "Eskiden yeme-içme sektörü rağbet görmüyordu. Elemanlar mutfakta yetişiyordu. Şimdi üniversite mezunları da var" dedi. Özmizrahi, çalışanları arasında garsonluktan müdürlüğe yükselenlerin bulunduğunu söyledi.