Olmuksan International Paper'ın ekmek kutusu olarak tasarlanan yenilikçi ürünü Olmuksan Taze Kutu, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda iki büyük ödül aldı. "Satış Noktası Sergileme - Sunum ve Muhafaza Ürünleri Kategorisi" Altın Ödülü'ne layık görülen Olmuksan Taze Kutu, "Gıda Kategorisi"nde de Gümüş Ödül'ün sahibi oldu.
EKMEKLER TAZE KUTU'DA ÜÇ SAAT BOYUNCA SIMSICAK
Olmuksan Taze Kutu'nun kapak tasarımı, kapalı taban ve yan yüzeyleri sayesinde kutu içerisindeki ekmekler üç saat boyunca sıcak olarak muhafaza edilebiliyor. Kapağın üzerinde bulunan özel delikler kutu içerisinde hava akışına imkan sağlıyor, fazla nemin dışarı atılmasıyla da ekmekler taze olarak saklanıyor. Olmuksan Taze Kutu'nun özel tasarımlı gövdesi, tek hareketle kolayca kullanıma hazır hale geldiği gibi katlanabilir oluşu da yüzde 40 daha fazla kutu stoklama avantajı sunuyor. Kutunun yere temasını engelleyen ayaklar, ürünü olumsuz dış etkenlerden koruyarak uzun süreli hijyen sağlıyor. Nakliye sırasında çekme ve itme hareketlerine uygun yapısı sayesinde ürün kolayca hareket ettirilebiliyor ve dayanıklı yapısı ortalama iki ay kullanım avantajı bulunuyor.
TAZE KUTU'YU 250 FIRINCI TEST ETTİ
Olmuksan Taze Kutu, sekiz ay boyunca ürün, kalite, sevkiyat, dağıtım, depolama alanlarından oluşan yoğun bir test sürecinden geçirildi. 250 fırıncının dahil edildiği pazar araştırması ve sekiz fırıncının katıldığı saha testleri sonucunda tasarımı tamamlandı.
Bakkal ve marketlerde, hijyen zincirini koruma amacıyla geliştirilen Olmuksan Taze Kutu, ekmeğin el değmeden standın içine yerleştirilmesini ve içindeki ekmek bittikçe yenilenmesiyle hijyeninin uzun süre korunmasını sağlıyor. Öte yandan, standın geniş yan yüzlerinin baskı yapılabilir özelliği, bakkallara veya nihai mamul üreticilerine, markalarını tanıtma ve reklam verme imkanı da oluşturuyor.