Üyelerinin iş ve yatırım ortamını iyileştirerek rekabet gücünü arttırmak için sosyal, kültürel ve akademik çalışmalar yapmak amacı ile kurulan İstanbul Tüccarlar Kulübü, ilk yönetim kurulu toplantısını Türkiye'nin ticari ve sosyal tarihine tanıklık etmiş olan Pera Palas Jumeirah Otel'de gerçekleştirdi. Bünyesinde ikinci ve üçüncü kuşak sektör temsilcileri, kurumsal firmalarda üst kademelerde görev yapan profesyonel yöneticiler ve akademisyenler bulunan kulübün çıkış noktası ise geçmiş nesillerden devraldıkları iş süreçlerini günümüz iş koşullarına ve sosyal yaşama ticaret etiğine bağlı kalarak adapte etmek isteyen bireyler için ortak bir platform yaratmak.
GIDA VE TARIM KOMİSYONU ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Yönetim Kurulu Başkanı Z. İlker Önel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Türkay Özdemir, Sara İllel, Ali Ezgeç, Erol Çiprut, Hande Evirgen ve Barış Kurbal'ın hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşmasını kulübün genel sekreterliği görevini yürüten Çağrı Kurbal yaptı. İstanbul Tüccarlar Kulübü'nün kuruluşundan bu yana geçen sürece ve kat edilen aşamalara değinen Kurbal, iş ve sosyal kulüp olarak bir araya gelen bu oluşumun yasal dernek statüsünde olduğunu ve tüm faaliyetlerinin dernekler yönetmeliği çerçevesinde geçekleşeceğini özellikle vurguladı. Başkanlığını Türkiye'nin önde gelen yağlı tohumlar ve bakliyat firmasının kurucusu olan Alper Önel'in üstlendiği Gıda ve Tarım Komisyonu'nun akademik çalışmalara başladığı haberini veren Kurbal, "2014'ün Ocak ayında Tekstil ve Hazır Giyim Komisyonunu da faaliyete geçireceğiz, bu bağlamda alanında öncü ve uzman olan arkadaşlarımız tarafından hazırlanmış olan analiz, değerlendirme ve öngörüleri düzenli olarak yayınlayacağız." dedi.