Sağlıklı beslenme hassasiyetinin artmasıyla birlikte mutfaklarda seramik kaplamalı ürünler de tercihler arasına girdi. Seramik kaplamalı tava ve tencerelerin gıdalarda bulunan vitamin ve mineraller ile etkileşime girmediğinden pişirilen yemeklerin daha sağlıklı olduğu iddia ediliyor.
Yüksek ısılarda kimyasal bozulmaya uğramayan yapısı, üretiminde sağlığa zararlı kanserojen maddelerin kullanılmaması ve bakteri oluşumuna engel hijyenik yapısıyla seramik malzemeler daha çok tercih ediliyor.
Emsan Genel Müdürü Uğur Kaymak seramiğin tercih edilmesine ilişkin görüşlerini şöyle belirtti:
"Günümüzde çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasıyla beraber insanlar sağlıklı beslenmeye daha çok özen gösteriyor. Yediğimiz gıdalar kadar bunların pişirilme şekli ve pişirildiği kapların da sağlığımıza etkileri olmakta. Seramik ürünler başta sağlık olmak üzere zaman ve enerjiden de tasarruf sağlıyor. Seramik ürünler; besinleri vitaminlerini kaybetmeden sağlıklı olarak pişirmekle birlikte, yüksek ısıda dahi bozulma riskini ortadan kaldırıyor. Ayrıca bakteri oluşumunu önleyerek, kullanıcılara hijyenik bir pişirme ortamı sağlıyor. Pratik olan seramik malzemeli tava ve tencerelerin temizlenmesi de oldukça kolay. Dünyada sağlıklı pişirme yöntemi olarak bilinen seramik kaplamalı ürünlerle hem vakitten tasarruf edip hem de sağlıklı yiyecekler pişirmek mümkün. Bununla beraber, ürünlerinizin uzun ömürlü olması için bazı tavsiyelerimiz var. Seramik kaplamalı ürünlerinizi bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin. Zira bulaşık makinesi deterjanları ve tuzları, tıpkı benzer malzeme olan cam bardaklarda yarattığı duman görüntülü etkisi gibi seramik kaplamaların ömrünü kısaltmakta. Zaten yapışmaz özelliği sayesinde yumuşak bir bulaşık süngeri ile ılık suda hemen temizlenebilir."