X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Peri Bacaları depoya dönüşsün
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Peri Bacaları depoya dönüşsün

  • Giriş Tarihi: 1.6.2014

İngiliz Guardian gazetesi Kapadokya'daki Peri Bacaları'nın meyve depolarına dönüşümünü ele aldı. Haberde uzun bir terkedilmişlik dönemi yaşayan bölgenin değişimi anlatıldı. Habere göre yer altı mağaralarının sürekli 13 derecede kontrol altında olması binlerce ton meyve için ideal bir depolama alanı oluşturuyor. Rüzgâr ve yağmurun özenle oluşturduğu oyuklarda elma, lahana ve karnabahar dört hafta boyunca taze kalıyor. Boyları 10 metreyi bulun mağaralarda turunçgiller, armut ve patates ay boyunca taze kalıyor. Ortahisar kasabasında bir mağarada, limonlar yaklaşık 6 ay kasalarda saklanıyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.